AKTUALNO

FOTO: Ovo je osvježena Škoda Superb koja prvi put dolazi sa hibridnim pogonom, Matrix LED svjetlima te u Scout izvedbi!

 
 Škoda

Škoda je danas objavila slike i specifikacije redizajniranog Superba. Treća generacija češke limuzine na tržištu je od 2015. godine, tako da je sad pravo vrijeme za osvježenje. A što je sve novo? Krenimo od vanjskog dizajna - u Škodi su odlučili igrati na sigurno i ne pretjerivati u eksperimentiranju, pa su tako novi tek poneki detalji, od kojih su najvažnija svakako svjetla. Naime, Superb je prvi Škodin model koja dolazi sa opcijom Matrix LED svjetala, tehnologijom koju smo dosad gledali na Volkswagenovim i Audijevim modelima.

Foto: Škoda

Osim toga, redizajniran je prednji odbojnik, postavljena su nova svjetla za maglu kao i nešto drugačija prednja maska, dok stražnja svjetla imaju drugačiji svjetlosni potpis i dinamične pokazivače smjera. Ipak, najveća novost nalazi se ispod poklopca motora, budući da će Superb po prvi puta biti dostupan u plug-in hibridnoj varijanti!

Tehnologija je identična onoj u nedavno predstavljenom Passatu GTE, što znači da je riječ o spoju električnog motora i 1,4-litrenog TSI benzinca. Samo na struju prelazi do 55 kilometara, a doseg automobila zahvaljujući ovoj tehnologiji s jednim punjenjem spremnika iznosi čak 850 kilometara.

Još jedna novost je Scout verzija koja je prvi put dostupna na Superbu. Riječ je dakako o povišenoj verziji sa robusnim plastikama oko odbojnika, a bit će vezana isključivo uz karavansku izvedbu.

Što se tiče unutrašnjosti, osim boljih materijala Superb će dobiti posljednju verziju infotainment sustava i opcijski digitalni kokpit.

Naravno, osim gore spomenutog hibridnog pogona, Superb će se nuditi i s klasičnim benzincima i dizelašima snage od 120 do 270 KS koji će kod nas svakako biti zastupljeniji. Zanimljivo je kako su u Škodi odlučili premijeru za javnost održati večeras svjetskom prvenstvu u hokeju koje se održava u Bratislavi (Škoda je glavni sponzor), a ne na kakvom auto salonu. Ta praksa očito postaje sve češća među proizvođačima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:06