AKTUALNO

FOTO: Ovo je Peugeot Pick Up, model s kojim se francuski proizvođač vraća na pick-up tržište

Riječ je o modelu koji je namijenjen afričkom tržištu kojim će se ubrzati internacionalizacija brenda
 Peugeot

Francuski proizvođač predstavio je svoj pick up jednostavnog imena- Pick Up. Riječ je o modelu koji je namijenjen afričkom tržištu kojim će se ubrzati internacionalizacija brenda. Prema riječima ljudi iz Peugeota, robusni Pick Up s pogonom na sva četiri kotača namijenjen je onima koji trebaju pouzdani radni automobil koji će pritom jednostavno održavati. I dok u Europi prodaja pick up vozila ima udio od tek oko 1 posto, u Africi je riječ o popularnom segmentu čija prodaja zauzima više od 10 posto ukupne prodaje automobila.

Peugeot

Ovo nije prvi put da Peugeot plasira pick up u Africi, budući da su još 1958. godine debitirali s modelom 403 Camionnette-Bâchée kojeg su zatim naslijedili 404 Camionnette-Bâchée 1967. godine te 504 Pick up koji se proizvodio do 2005. godine. Novi Peugeot Pick Up dugačak je 5,08 metara, nosivost iznosi 815 KG. a udaljenost od tla 21,5 cm.

HyperFocal: 0
Peugeot

Za pogon je zadužen 2,5-litreni dizelaš snage 115 KS uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Robusne Yokohama gume dolaze standardno, a iako slike unutrašnjosti još nisu objavljene, iz Peugeota navode kako će unutrašnjost biti najprostranija u klasi. Peugeot Pick Up u prodaju kreće u rujnu ove godine.

HyperFocal: 0
Peugeot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:36