AKTUALNO

FOTO: Ovo je potpuno nova Opel Corsa čije su slike procurile prije službene premijere!

 
 Carscoops screenshot

Iako smo Corsu trebali vidjeti u lipnju, nespretnošću (ili možda namjerno?) ekipe iz L'Automobile Magazine sada možemo vidjeti kako će izgledati novi Opelov adut u gradskoj klasi. Naravno, slike su se vrlo brzo proširile i uskoro je cijelu priču prenio poznati portal Carscoops. U svakom slučaju, čini se kako je na slikama električna verzija Corse koja dijeli tehnologiju s bratskim Peugeotom e-208 koji je premijeru imao na salonu u Ženevi. Nova Corsa vozit će se na CMP platformi PSA grupe, baš kao i Peugeot 208 i DS3 Crossback. Spominje se kako će nova Corsa biti olakšana u odnosu na prethodnika, i to za čak 100 kg. Naravno, to će se osjetiti u vožnji, ali i na potrošnji.

Carscoops screenshot

Foto: Carscoops screenshot

Što se samog izgleda tiče, najveća novost su IntelliLux Matrix LED svjetla i nova prednja maska. Automobil izgleda agresivnije i atraktivnije od prethodnika, a tome pridonosi i zanimljiv crni detalj na c-stupu koji daje dojam „lebdećeg krova”.

Carscoops screenshot

Foto: Carscoops screenshot

Unutrašnjost izgleda modernije, pa se tako ispred vozača nalazi digitalni kokpit, a infotainment sustavom s potpisom PSA grupe upravlja se putem središnjeg zaslona osjetljivog na dodir. Na forumu gdje su se slike proširile spominje se kako je Corsa duža i šira od prethodne generacije što znači više mjesta za putnike, ali i veći prtljažnik (309 litara).

Carscoops screenshot

Foto: Carscoops screenshot

Iako nije potvrđeno, očekuje se kako će električna Corsa imati iste specifikacije kao e-208, što znači oko 340 km autonomije s jednim punjenjem. S druge strane, tu su poznati 1,2-litreni turbobenzinci koji će ipak biti češći odabir kupaca...Za sve detalje ipak treba pričekati službenu premijeru za koji tjedan...

Izvor: Carscoops

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:24