AKTUALNO

FOTO: OVO JE REDIZAJNIRANI PEUGEOT 308, uz minimalne vizualne promjene novi dizelaš i 8-stupanjska automatika

Najveća novost je novi BlueHDi 130 S&S dizelaš koji se ističe još većom efikasnošću, a tu je i mnoštvo sustava pomoći vozaču
 Peugeot

I dok su prije nekoliko tjedana na forumu procurile slike redizajniranog Peugeota 308, danas su objavljene i službene slike. Auto godine iz 2014. godine očekivano je doživio tek neznatne vizualne promjene. Prije svega, tu je novi branik i drugačiji oblik maglenki. Maska je također nova. Svjetla su u LED tehnologiji kao i na prijašnjem modelu, a ostaje nam pričekati detalje da vidimo hoće li svi modeli imati LED tehnologiju u svjetlima budući da je prije redizajna osnovna verzija imala led svjetla u braniku.

Najveća novost vezana je uz tehnologiju. Uz novi i-Cockpit sustav, tu je i novi 8-stupanjski automatski mjenjač 8AT razvijen u suradnji s japanskom kompanijom Aisin.

Peugeot

Novosti ima i ispod poklopca motora. Dosadašnji dizelski BlueHDi 120 S&S zamijenit će novi BlueHDi 130 S&S koji bi, uz to što nudi 10 KS više, trebao biti još efikasniji. Gore spomenuti automatski mjenjač dolazi u kombinaciji s BlueHDi dizelašem snage 180 KS.

Peugeot

Benzinski trocilindraš poboljšan je, ponajviše u vidu ispuštanja štetnih plinova i ekonomičnosti, što je i logično zbog sve strožih normi i mjerenja istih. Redizajnirani 308 dobiva i novu tehnologiju, pa će se tako u njega ugrađivati napredni sustavi pomoći vozaču, poput sustava aktivnog kočenja, sustava upozorenja na promjenu trake te pomoći pri parkiranju.

Peugeot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:46