PRVI PUT HIBRID

FOTO: Službene skice otkrivaju kako će izgledati nova Škoda Octavia RS iV koja ispod poklopca skriva hibridni motor snage 245 KS!

 

Škoda je krajem godine javnosti predstavila novu, četvrtu generaciju Octavije, a sada polako dolazi red na paprenu verziju – onu s oznakom RS. Internetom su već počele kružiti slike koje su „procurile” s konfiguratora, a u Škodi su sada odlučili dodatno približiti javnosti kako će izgledati nova generacija sportske limuzine, ali i karavana.

Krenimo od vizualnih detalja – na prednjem dijelu nalazi se agresivniji odbojnik i sjajno crna maska koja povezuje nova Matrix LED svjetla.

Tu su i novi naplaci sličnog dizajna kao kod prethodne RS verzije. Stražnji kraj krase dva nastavka ispušnog sustava (nadamo se da su pravi) kao i diskretni integrirani spojler.

Iako slike unutrašnjosti nisu predstavljene, jasno je kako možemo očekivati sportska RS sjedala, sportski volan s polugicama za mijenjanje brzina kod verzija s DSG mjenjačem.

Možda najzanimljiviji dio je informacija o tome što se nalazi ispod poklopca. Škoda će naime, po prvi puta predstaviti Octaviju RS u hibridnom izdanju. Za pogon će se tako brinuti kombinacija 1,4-litrenog TSI motora i elektro motora ukupne snage 245 KS, baš kao i na Volkswagenu Golfu 8 GTE. Samo na električni pogon bit će moguće voziti oko 55 km, no sigurni smo kako će većina ipak voziti u Sport načinu koji koristi puni potencijal oba motora. Premijera se očekuje na salonu automobila u Ženevi...

wilco blok instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:13