NOVITET

FOTO, VIDEO: Audi je pokazao prve fotografije novog modela A5 i S5 Sportback

Nakon novog A5 Coupea, Audi prvim fotografijama ususret skorašnjoj premijeri na salonu u Parizu najavljuje potpuno novu generaciju A5 i S5 Sportback izvedbe s peterim vratima
 Audi

Izgledom prednjeg kraja novi A5 Sportback sa sjajnom šesterokutnom maskom hladnjaka motora identičan je coupe modelu čiju atraktivnu bočnu liniju također prati, dok je očekivano stražnji kraj premda dinamično oblikovan, sada s dvojim dodatnim vratima bitno upotrebljiviji. S obzirom da dijeli istu MLB platformu s coupe modelom, u odnosu na prethodnika međuosovinski je razmak narastao sa 2,76 m na 2,82 m čime je osigurano i više mjesta za koljena na stražnjoj klupi dok je obujam prtljažnik od 480 litara najveći u klasi.

Foto: Audi

Po pitanju motora, kupci Audija A5 Sportback mogu birati između dvije verzije TFSI benzinca i tri TDI motora snage od 190 KS do 286 KS. U odnosu na prethodni model, Audi je ukupnu potrošnju goriva smanjio za 22 posto, dok je istodobno izlaznu snagu povećao za 17 posto. U ponudi su ručni mjenjač sa šest brzina, S-Tronic sa sedam brzina kao i Tiptronic sa osam brzina, dostupni za sve verzije motora.

Prednji je pogon standardni, dok je stalni Quattro pogon na sva četiri kotača dostupan za najsnažnijeg dizelaša i benzinca. Izvedba S5 ispod poklopca ima 3,0-litreni TFSI turbo benzinac od 354 KS i 500 Nm koji do 100 km/h iz stajanja stiže za 4,7 sekundi i vozi do ograničenih 250 km/h, a dolazi serijski s pogonom na sve kotače i 8-stupanjskim Tiptronicom. Na koncu, vozačima novog Audija A5 Sportback na raspolaganju će biti vrhunski infotainment sustav kao i brojni sustavi asistencije za još bolje vozne osobine i veću sigurnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:48