NOVITETI

FOTO, VIDEO: AUDI RS OBITELJ SE ŠIRI: Q3 i Q3 Sportback dobili paprene verzije s 400 KS!

 
 Audi

Audi je noćas predstavio dva nova RS modela, pa su se tako nedavno predstavljenim modelima RS6 i RS7 sada pridružili i RS Q3 te RS Q3 Sportback. U doba kada su crossoveri i SUV modeli daleko najpopularniji segment na tržištu, ne čudi da proizvođači kupcima nude paprene sportske verzije koje, čini se, sve više mijenjaju klasične paprene kompakte.

Foto: Audi

U ovom slučaju imamo dakle RS inačice koje ispod poklopca skrivaju 2,5-litreni TFSI motor snage 400 KS uz 480 Nm okretnog momenta. To u prijevodu znači ubrzanje do stotke za 4,5 sekundi (naravno, uz standardni Quattro pogon) i maksimalnu brzinu od 280 km/h uz opcijski Dynamic paket.

Naravno, u odnosu na „klasične” verzije RS modeli imaju novi sportski ovjes uz koji je podnica 10 mm bliže tlu. Za vizualni dojam brinu se novi odbojnici, proširena karoserija i masivni naplaci koji dolaze u veličinama od 20 i 21 col. Stražnji dio ističe se s sjajno crnim difuzorom i nastavcima Audi Sport ispušnog sustava.

Kupci će moći birati između 8 različitih boja karoserije uključujući atraktivnu Kyalami zelenu u kojoj je predstavljen RS Q3 Sportback. Narudžbe se već primaju, a službena prodaja kreće krajem godine po cijeni od 63,500 eura za RS Q3, odnosno 65,000 eura za RS Q3 Sportback...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:16