PREMIJERA

FOTO, VIDEO: Ljepotani u novom ruhu su spremni za stazu i rivijere! Mercedes je predstavio osvježeno izdanje E-klase u izvedbama coupe i cabriolet

Tri mjeseca nakon premijere limuzine i karavana, Mercedes je kompletirao obitelj s dvije najatraktivnije izvedbe. Vizualne korekcije ostale su u sjeni prelaska na MBUX sustav i elektrificirane AMG E53 izvedbe sa 435 KS
 Daimler ag

Nakon što je u ožujku predstavio redizajniranu i osvježenu E-klasu kao sedan i karavanski T-model, Mercedes je sada pokazao prve službene fotografije i video osvježene E-klase u coupe i cabriolet izdanju.

Prema prvim fotografijama i video jedno je već sada jasno - velikih iznenađenja po pitanju izgleda nema.

Foto: Daimler ag

Prednji kraj je kod oba gotovo identičan linijama sedanske E-klase s tom razlikom da je kod atraktivnog dvojca zadržan dosadašnji izgled stražnjeg kraja s uskim vodoravnim svjetlima, dok su kod sedana potpuno izmijenjena po uzoru na aktualni ostatak game Mercedes.

Osvježeni model dobio je novo lice s LED svjetlima novog oblika sada dolaze serijski (opcijski se nude Multibeam LED), a osnovni paket opreme donosi Avantgarde vanjsku liniju koja uključuje kromirane detalje te redizajniranu masku.

Od fotografija coupe izvedbe u Mercedesu su izdvojili novi E53 4MATIC + Coupe model koji izgleda odlično s "panamericana" maskom hladnjaka.

Daimler

Proširena ponuda sada uključuje i nove aero kotače koji doprinose uštedi goriva.Uz hrpu tehnoloških noviteta poput Active Distance Assist Distronic sustava koji putem LiveTraffic informacija upravlja automobilom i prije nego vozač i kamere uopće detektiraju gužvu, ključna novost je prelazak na dobro poznati MBUX sustav koji koristi umjetnu inteligenciju.

Funkcijama istog može se upravljati putem zaslona osjetljivog na dodir, centralnog ‘touchpada’ ili putem glasovnih naredbi.

Daimler

Ponuda benzinskih motora kreće se u rasponu snaga od 156 do 367 KS, dok se kod dizelskih modela kreće između 160 i 330 KS. Top-ponuda biti će elektrificirani AMG E53 za čiji pogon je zadužen 3,0-litreni redni 6-cilindarski stroj s turbinom i pomoćnim električnim kompresorom, a čija ukupna snaga iznosi 435 KS i čak 520 Nm najvećeg okretnog momenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:17