ZAPOČELA PRODAJA

FOTO, VIDEO: MITSUBISHI ECLIPSE CROSS stigao u domaće salone! U ponudi samo benzinac, a cijene kreću od 185.900 kuna

 Fran Kurelac

Danas smo u Golf & Country klubu u Zagrebu prisustvovali domaćoj prezentaciji novog Mitsubishijevog kompaktnog SUV-a Eclipse Cross. Spomenuti model veći je od ASX-a i manji od Outlandera, a ističe se neobičnim i hrabrim dizajnom koji će zasigurno naići na dvojne komentare. Unutrašnjost je ipak nešto odmjerenija. Uz središnje postavljeni zaslon, glavnu ulogu ima touchpad putem kojeg se kontrolira infotainment sustav.

Dug 4405 mm i širok 1805 mm, Eclipse Cross će se za kupce boriti s mnogobrojnim kompaktnim SUV modelima koji su u posljednje vrijeme preplavili tržište automobila. Na početku prodaje koja je započela ovaj tjedan nudit će se samo benzinska izvedba koju pogoni 1,5-litreni turbobenzinac od 163 KS i 250 Nm okretnog momenta. Kupci će uz pakete opreme moći birati između verzije s prednjim pogonom ili verzije s pogonom na sve kotače. Snaga se prenosi putem 6-brzinskog ručnog mjenjača ili novog 8-brzinskog CVT mjenjača koji nas je ugodno iznenadio.

Foto: Fran Kurelac

Cijene kreću od 185.900 kuna koliko treba izdvojiti za spomenutog benzinca s prednjim pogonom i ručnim mjenjačem. Verzija s CVT mjenjačem kreće od 226 tisuća kuna, dok za vrh ponude, model s pogonom na sve kotače, opremom INSTYLE i CVT mjenjačem treba keširati 272 tisuće kuna. Ljubitelji dizela morat će pričekati, budući da se verzija sa 2,2-litrenim dizelašem (koja će imati između 150 i 180 KS i bit će uparena s klasičnim automatskim mjenjačem) očekuje tek za godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:56