STIGLE PAPRENE VERZIJE

FOTO, VIDEO: MUNJE IZ ZUFFENHAUSENA Novi Porsche 718 Cayman i Boxster GTS sa 365 KS do stotke jure za 4,1 sekundu

Cayman i Boxster GTS moći će se naručiti s automatskim PDK mjenjačem ali i 6-stupanjskim ručnim koji će biti vjerojatni izbor purista. Cijene u Njemačkoj kreću od 76 tisuća eura...
 Porsche

Porsche je objavio slike i specifikacije novog 718 Caymana GTS. Riječ je o verziji koja je namijenjena pravim automobilskim entuzijastima. Već samim pogledom na automobil mogu se vidjeti promjene u odnosu na "običnu" i "S" verziju. Tako GTS na prednjem dijelu ima novi odbojnik i crne farove, a izmjene su vidljive i na stražnjem dijelu gdje se ističu masivni difuzor i spojler. Kao i ostale GTS verzije, oznake modela lakirane su u crnu boju, a za potpuni dojam brinu se 20-inčni naplatci. Buduće kupce ipak će najviše zanimati što se nalazi ispod poklopca.

Foto: Porsche

U Porscheu su se odlučili 2,5-litreni četverocilindraš pojačati na 365 KS uz 430 Nm okretnog momenta, što je samo 20 KS manje od Caymana GT4! Kao i s ostalim modelima, Cayman GTS moći će se naručiti s automatskim PDK mjenjačem ali i 6-stupanjskim ručnim koji će biti vjerojatni izbor purista. Ubrzanje do stotke (za verziju s PDK mjenjačem) iznosi 4,1 sekundu, dok maksimalna brzina iznosi 290 km/h. U unutrašnjosti očekivano dominira alkantara, a paket "Sport Chrono" u ovoj verziji dolazi standardno, pa svako kontrolna ploča na vrhu ima dobro poznatu Porscheovu štopericu. Za one najzahtjevnije tu je i "Track Precision App", aplikacija koja na trkaćoj stazi mjeri vrijeme i bilježi sve parametre vožnje.

Uz Cayman GTS odmah je prikazana i verzija bez krova- Boxster GTS. U europske salone bi trebali stići do kraja godine, a zasad su poznate cijene u Njemačkoj. Tako 718 Cayman GTS starta od 76,137 eura, dok će oni koji žele uživati u vožnji bez krova morati keširati 78,160 eura koliko stoji Boxster GTS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:05