AKTUALNO

FOTO, VIDEO: Novi Nissan Leaf koji su Europljani razgrabili na neviđeno napokon i kod nas po cijeni od 276.500 kuna

 
 Nissan Hrvatska

Prošli smo tjedan u okolici Varaždina prisustvovali domaćoj premijeri novog Nissan Leafa. Druga generacija najprodavanijeg električnog automobila na svijetu već idući tjedan dolazi na domaće tržište. Novi Nissan LEAF mjeri 4,49 m u duljinu, 1,79 m u širinu, 1,54 m u visinu i 2,70 m međuosovinskog razmaka. Ispod poklopca se nalazi napredni novi e-motor od 150 KS kapaciteta 40 kW koji omogućava vožnju od čak 270 kilometara prema novom WLTP ciklusu.

Nissan Hrvatska

Ako ste lakši na gasu, moguće je bez problema prijeći i više od 300 kilometara. Novost je i revolucionarna papučica e-Pedal koja mijenja način na koji vozimo automobile omogućujući ubrzavanje, usporavanje i potpuno zaustavljanje vozila jednostavnim povećanjem ili smanjenjem pritiska na papučicu gasa. Otpuštanjem papučice automobil će usporiti i potpuno se zaustaviti, čak će i stajati na mjestu na nagibu, bez pritiska na papučicu kočnice. Zahvaljujući stopi usporavanja do 0,2 G uporabom papučice e-Pedal vozači više ne moraju micati nogu s papučice gasa na papučicu kočnice kako bi usporili ili zaustavili vozilo. Vožnju dodatno poboljšava sustav za pomoć u vožnji ProPILOT za sigurniju i udobniju vožnju te ProPILOT Park za potpuno autonomno parkiranje jednim pritiskom tipke. ProPILOT se može upotrebljavati u jednom prometnom traku na autocesti i posebno je koristan u prometnim gužvama ili pri vožnji visokim brzinama. Uz novi Leaf, i Nissanov crossover Qashqai sada je dostupan sa sustavom ProPILOT. Uvođenje sustava ProPILOT opravdat će Qashqaijevu titulu vodećeg crossovera u Europi. A kako funkcionira ProPILOT u praksi pogledajte u našem videu:

Punjenje od signala upozorenja do 80 % kapaciteta (brzo punjenje – 50 kW) traje 40 do 60 minuta, a s punionicom Wallbox snage 7 kW od upozorenja do 100 % 7,5 sati. Novi Leaf će od idućeg tjedna u domaćim salonima biti dostupan u tri paketa opreme: Acenta, N-Connecta i Tekna. Cijene kreću od 276.500 kuna za verzija s paketom opreme Acenta, a uz poticaje se može spustiti na 226.000 kuna! Za najopremljeniju verziju s opremom Tekna treba izdvojiti 306.000 kuna.

Nissan Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:52