PRIJETNJA ZA MERCEDES GLS I OSTATAK

FOTO, VIDEO: Ovo je novi BMW X7, bavarski XXL terenac s dužinom većom od 5 metara!

 
 BMW

BMW je dosad u ponudi imao 6 SUV i crossover vozila za kojima današnji svijet luduje, a sada im se pridružuje i novi, najveći SUV u ponudi koji nosi ime X7. BMW je danas objavio i službene slike i specifikacije koji će vrlo vjerojatno steći veliku popularnost u SAD-u, Rusiji, ali i na Dalekom Istoku. Pritom će ozbiljno zaprijetiti modelima poput Mercedesa GLS-a, Infinitija QX 80, Lincolna Navigatora i Range Rovera...

Foto: BMW

Krenimo s vanjskim dizajnom; kao uzor dizajnerima očekivano je poslužio konceptni X7 iPerformance koji je predstavljen prošle godine. U odnosu na koncept tu su naravno određene promjene, no oblik automobila i neki zaštitni elementi ostali su isti. Za početak, prednji zaštitni "bubrezi" najveći su ikad ugrađeni u neki BMW model (da, veći su čak i od onih na novom modelu X5), a pritom povezuju uska LED svjetla. Automobil je postavljen na 21-inčne naplate, dok se na stražnjem dijelu ističu horizontalna LED svjetla povezana kromiranom lajsnom. Pritom je novi X7 dug 5163 mm, u širinu broji tek centimetar manje od 2 metra, dok visina iznosi 1805 mm.

Unutrašnjost je luksuzna i sadrži elemente koje smo vidjeli na novim BMW modelima. Dakle, vozač ispred sebe gleda 12,3-inčni digitalni zaslon, dok se u središnjem dijelu nalazi još jedan 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Opcijski će biti dostupan Bowers & Wilkins "Diamond" glazbeni sustav s 20 zvučnika.

Problema s praktičnošću neće biti - prtljažnik iznosi 1376 litara, a raste do 2559 litara preklapanjem sjedala. U novom X7 udobno će se moći voziti 7 osoba budući da je ugrađen treći red sjedala. Na početku prodaje bit će dostupni modeli X7 xDrive40i s benzincem od 340 KS i 446 Nm okretnog momenta i dva dizelaša, X7 xDrive30d od 265 KS i X7 M50d s 400 KS i 760 Nm okretnog momenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:30