I SLUŽBENO!

FOTO, VIDEO: POGLEDAJTE REDIZAJNIRANI BMW SERIJE 7, generaciju s najvećim bubrezima u povijesti modela!

 
 BMW

Nakon niza fotografija koje su procurile, sada je BMW i službeno predstavio osvježenu Seriju 7! Perjanica ponude bavarskog proizvođača dobila je novo lice, a svi će odmah primijetiti i komentirati masivne "bubrege" (40 posto veći od prethodnika) koji kod BMW-a iz modela u model postaju sve veći. Iako su komentari različiti, moramo priznati kako pridonose masivnosti i mišićavosti ove poslovne limuzine.

Foto: BMW

Promjena ima i na stražnjem dijelu koji je sada dobio nova, 35 mm uža stražnja LED svjetla koja nas podsjećaju na ona s nove Serije 3, a koja su pritom povezana što doprinosi atraktivnosti (nešto slično smo vidjeli i kod suparnika - novog Audija A8 i Porsche Panamere). U ponudi će se baš kao i dosad naći klasična i produžena verzija koju krasi 14 cm veći međuosovinski razmak, a treba napomenuti kako su obje verzije za 22mm duže od prethodnika.

Promjena ima i u unutrašnjosti u kojoj će prije svega, barem po navodima BMW-a, biti tiše nego prije zbog poboljšanja izolacije. Tu su i vizualne promjene popust novog upravljača, sada već poznatog 12,3-inčnog digitalnog zaslona i 10,25-inčnog središnjeg zaslona na kojem će biti posljednja verzija iDrive sustava. Putnici straga moći će se zabavljati na 10,25-inčnim tabletima koji dolaze opcijski, a na kojima je moguće mijenjati većinu funkcija automobila, poput ventilacije, grijanja i masaže sjedala, ambijentalnog osvjetljenja itd.

Što se tiče motorizacije, model 750i xDrive ispod poklopca skriva 4,4-litreni V8 motor od 530 KS koji je viđen u BMW Seriji 8. Novost je unaprijeđeni plug-in hibrid 745e koji broji ukupno 394 KS uz 600 Nm okretnog momenta, a u BMW-u tvrde da samo na struju može prijeći do 58 kilometara.

Vrh ponude je M760Li xDrive koji ispod poklopca skriva 6,6-litreni V12 motor od 585 KS i 850 Nm okretnog momenta koji je unaprijeđen kako bi zadovoljio nove, strože norme. Uz isti Sedmica stotku hvata za 3,8 sekunde i juri do krajnjih 305 km/h. Za ljubitelje dizelaša nudit će se 730d snage 265 KS, 740d sa 320 KS te impresivni 750d od 400 KS. Premijera za javnost bit će u Ženevi kada će biti poznate informacije vezane uz cijenu i datum dolaska na tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:47