NOVITET

FOTO, VIDEO: PREMIJERA U LOS ANGELESU Atraktivan coupe postao cabrio. Lexus LC 500 Convertible skriva platneni krov za 15 sekundi u vožnji do 50 km/h

 
 Lexus

Lexus je na danas otvorenom salonu u Los Angelesu predstavio LC 500 u kabrio izdanju s platnenim krovom. Na prodaju će iduće ljeto, pa će kupci odmah moći isprobati sve čari vožnje bez krova. Očekivano, dizajn je identičan onome na modelu LC 500 u coupe izdanju, pa se tako automobil ističe futurističnim elementima poput neobično oblikovanih LED svjetala i masivne prednje maske karakteristične za Lexus modele. Platneni krov spušta se za 15 sekundi i to pri brzinama do sasvim solidnih 50 km/h. Pritom se nudi u crnoj ili bež varijanti, a sama odluka vjerojatno će biti određena vanjskom bojom karoserije (tu se pritom nudi 10 različitih boja).

Kako bi vlasnici mogli voziti bez krova u različitim uvjetima, u Lexusu su ugradili tzv. „Climate Concierge” sustav koji automatski namješta postavke klime, grijanja/hlađenja sjedala kao i posebnih grijača za vrat te grijanog volana. Na taj način moguće se provozati sa spuštenim krovom iako vrijeme nije idealno. Palac gore za Lexus.

U unutrašnjosti se nalazi 10,3-inčni zaslon infotainment sustava, a uparivanje je moguće putem Android Auta i Apple CarPlay-a, a tu je i Amazon Alexa.

Tu je i čitav niz sigurnosnih sustava, no još zanimljivije od toga jest ono što se nalazi ispod dugačkog poklopca motora. Za pogon je zadužen 5,0-litreni V8 motor snage 478 KS uz 539 Nm okretnog momenta. Uparen je s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, a sva snaga prenosi se na stražnju osovinu.

Cijene još nisu objavljene, a zasad se je poznato da će se na početku prodaje nuditi posebna verzija u posebnoj plavoj boji uparenoj s 21-inčnim sivim naplacima rezervirana za 100 sretnika....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:29