JOŠ JEDAN BRAT NISSAN NAVARE

FOTO, VIDEO: PRVI RENAULTOV pick-up Alaskan napokon stiže na europsko tržište

Alaskan se, kao i Mercedesova X-klasa, bazira na Nissan Navari, a u ponudi će biti samo 2,3-litreni dizelaš snage 160 KS ili 190 KS
 Renault

Dugoočekivani Renault Alaskan napokon stiže na tržište Europe. Nakon što je službeno predstavljen u Kolumbiji prošle godine, Renault je sada objavio da će "brat" Nissan Navare sada napokon biti dostupan europskim kupcima. Ispod poklopca motora naći će se 2,3-litreni dCi turbodizelski motor u verzijama sa 160 KS ili 190 KS. Iako u Europi pick-up modeli nisu zaživjeli ni približno kao primjerice na tržištima SAD-a ili pak Afrike, u Renaultu tvrde kako postoji rastuća potražnja poslovnih i privatnih kupaca, što potkrepljuju rastom od 25 % prošle godine.

Foto: Renault

Kupci će moći birati između 6-stupanjskog ručnog mjenjača i 7-stupanjskog automatika te stražnjeg ili 4x4 pogona. Alaskan će se proizvoditi u Nissanovoj tvornici u Barceloni. Prema službenim podacima ovaj model troši tek 6,3 litre što ga čini najefikasnijim modelom u svom segmentu. Ipak, sumnjamo kako će ijedan vlasnik uspjeti ostvariti navedenu brojku.

Poznato je da današnji pick up modeli nude i dosta dodatne opreme, pa se tako u unutrašnjosti Alaskana ističe 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Vozaču u vožnji pomaže parkirna kamera od 360 stupnjeva. Tu si i dobro poznati sustavi poput "Hill Start" i "Hill Descent" sustava koji pomažu pri vožnji po neprohodnom terenu. Podsjetimo, ovo je već "drugi brat" Navare, budući da osim Alaskana bazu Navare koristi i prvi Mercedesov pick-up X-klasa. Prodaja u Europi trebala bi započeti već ovaj mjesec. Cijene još nisu poznate, no pretpostavlja se da će puno više informacija biti poznato nakon salona u Frankfurtu koji je na rasporedu za 2 tjedna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 21:02