PRKOSI TRENDOVIMA

FOTO, VIDEO: VOZILI SMO FORD MUSTANG Uz osvježen izgled i sa sofisticiranom tehnikom te tehnologijom poželjniji nego ikad

Redizajnirani američki "divlji konj iz prerije" posebno se impresivnim pokazao u izvedbi s rasnim 5,0-litrenim V8 motorom od 450 KS i novorazvijenom 10-stupanjskom automatikom, kad 1,8 tona teška karoserija juri do stotke za svega 4,3 sekunde. Potmulo grgljanje motora zvuči neodoljivo, a zavoji se prolaze kao na traci
 Ford

Moćni, nevjerojatno upečatljiv zvuk. Ne samo spreman naježiti kožu, nego, čini se, i buditi iz mrtvih... Vožnju redizajnirane, u Ženevi nedavno izložene šeste generacije Ford Mustanga po planinskim cestama u zaleđu Nice posebno ćemo pamtiti po nečemu što nije baš nikakva novost - potmulom grgljanju snažnog 5,0-litrenog V8 i rafalnoj pucnjavi iz ispušnog lonca pri svakom snažnijem ubrzanju. Putno računalo nam je, doduše, pokazalo potrošnju od 15,5 litara. No, mala je to cijena za užitak koji se dobiva.

Uz zvuk oduševljava i ponašanje u zavojima. Nema ni traga plesanju, kakvo viđamo u američkim filmovima. Ovjes je podešen po “europskom ukusu” , a pridodan je i sustav MagneRide (amortizeri s prilagodbom tvrdoće uvjetima vožnje) te dva nova programa vožnje. Uz Normal, Sport, Track, Snow/Wet, sad se nude i program Drag Strip (omogućuje najbrži mogući start) i My Mode, u kojem vozač po vlastitom ukusu i okolnostima podešava elektronske postavke.

Foto: Branimir Hitrec, Ford

Najveća novost u unutrašnjosti je prilagodljiva digitalna instrumentna ploča od 12 inča s atraktivnom, ali i preglednom animacijom. Prikaz ovisi o izabranom programu vožnje. Osim toga, ugrađeno je i brdo nove sigurnosne elektronike. Sad se nude sustavi za automatsko kočenje, zaštitu pješaka, zadržavanje u voznoj traci... Redizajnirani Mustang, koji se pokazao rijetkom vozačkom poslasticom, na tržište stiže sredinom travnja, odmah nakon Zagreb Auto Showa na kojem će biti izložen.

Branimir Hitrec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:31