NOVITETA NA DOMAĆEM TRŽIŠTU

FOTO: Započela prodaja Renaulta Captura, cijene startaju na 113.400 kuna

    AUTOR:
    • Neven Cesar

  • OBJAVLJENO:
  • 20.01.2020. u 16:06

Renault

Kupcima je na raspolaganju 90 kombinacija vanjskog izgleda te po dva benzinska i dizelska motora

Na domaćem tržištu započela je prodaja potpuno nove, druge generacije Renault Captura. Iako je brojka od milijun i pol prodanih primjeraka u sedam godina pozivala na oprez, Francuzi su odigrali hazarderski, s prilično velikim promjenama izvana i unutra. Dizajnerski zaokret doduše, baziran je na vizualnom identitetu novog Clija, no zahvaljujući rastu u svim smjerovima (+11 cm u dužinu), većoj udaljenosti od tla te novoj platformi s dva centimetra dužim osovinskim razmakom, gradski crossover djeluje mnogo zrelije.

 

Foto: Renault

Budući da 80 posto prodanih Captura čine izvedbe s dvobojnom karoserijom, ne iznenađuje što je Renault podebljao ponudu i kupcima pružio izbor od 90 različitih kombinacija vanjskog izgleda.

Podjednako bogat 'švedski stol' dostupan je i u putničkoj kabini. Uz kvalitetnije materijale raspoređene po svim plohama (nema više jeftine plastike), interijer Captura sada je dostupan s digitalnim zaslonom instrumentne ploče u verzijama od 7 i 10.2 inča te 7 i 9.3 inčnim multimedijskim zaslonom osjetljivim na dodir. Osim što je sada blago okrenut prema vozaču, zaslon uključuje povezani sustav Easy Link pomoću kojega se jednostavno pristupa multimedijskom carstvu, navigaciji te važnijim sustavima pomoći u vožnji.

 

Ponudu motora otvara najnovije rješenje pod prednjim poklopcem Captura - jednolitreni turbobenzinac sa 100 KS koji dolazi isključivo u spoju sa 5-brzinskim ručnim mjenjačem. Snažnija varijanta je 1.3-litreni turbak sa 130 KS u kombinaciji sa pet i šest brzinskim ručnim te automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i sedam brzina.

 

Ponudu dizelskih motora i dalje čini poznati štedljivac 1.5 dCi sa 95 i 115 KS. Slabija varijanta dolazi isključivo sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem dok uz snažniju on stiže serijski, uz opciju 7-brzinskog EDC mjenjača.

Cijene kreću na 113.400 kuna, no radi se o modelu bez klima uređaja. Renaultov 'best-buy' je benzinska izvedba za 119.900 kuna uz koju kupci dobivaju i četiri zimske gume. Za dodatnih 6000 kuna na raspolaganju je oprema Zen sa 17-inčnim naplatcima, LED osvjetljenjem, 7-inčnim zaslonom multimedije....

 

Bazni dizelaš dostupan je od paketa Zen i stoji 139.900 kuna. Komercijalna akcija kod lansiranja je popust od 4000 kuna na paket opreme Intens i Edition One i besplatne četiri zimske gume.

Kroz nekoliko mjeseci, svakako prije ljeta, na domaće tržište stiže i plug-in hibridna izvedba Captura.

Izdvajamo

Iz drugih medija