AKTUALNO

FOTOGALERIJA: Funky crossover Toyota C-HR dobila hibrid od 184 KS iz Corolle, manji facelift i aktualiziranu multimediju

 
 Toyota

Poznato je da je većina hrvatskih vozača sklonija umjerenijem dizajnu svojih automobila i zato prodajni uspjeh nimalo klasične Toyote C-HR ima još veću vrijednost.

Popularnost joj se bitno ne smanjuje niti tri godine otkako je krenula u prodaju (u prvih šest mjeseci u Hrvatskoj je kupljeno 317 primjeraka), ali dolazak na pola životnog vijeka pravo je vrijeme za osvježenje i zadržavanje dobre tržišne prisutnosti.

Kao što je red i običaj, posla su se prihvatili i dizajneri i inženjeri, ali sa zadaćom da ne pretjeruju.

Posljedično tomu, nema radikalnih zahvata koji bi narušili dosljednost u naglašavanju coupeovskog stila, ali radi dobivanja potrebne svježine poduzeto je mnogo manjih estetskih intervencija, među kojima su najvidljivije na branicima.

Podjednako vrijedi za unutrašnjost, u kojoj je najveći iskorak napravljen ugradnjom naprednijeg softwarea multimedije, sada s prihvaćanjem mobilnih platformi Android Auto i Apple Car Play.

Najveće novosti zapravo se nalaze ispod lima. Uz poznati 1,8-litreni hibridni sklop (122 KS), funky Toyota dobiva i jači 2,0-litreni (184 KS), iz nove generacije Corolle, odnosno također novog Lexusa UX.

Jači hibrid teži je 65 kilograma (1485), ali ima bolje performanse: najveću brzinu od 180 km/h i startno ubrzanje za 8,2 sekundi, uz neznatno veću prosječnu potrošnju od 4,3 l/100 km.

Oba hibrida u prodaju dolaze s automatskim CVT mjenjačem, u prosincu ovr godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:26