AKTUALNO

FOTOGALERIJA: OVO JE potpuno novi Citroen C5 Aircross koji stiže krajem godine

Citroen

Kao inspiracija za serijski SUV Citroena poslužio je koncept Aircross dok je platforma poznata PSA EMP2 na kojoj vozi i ovogodišnji laureat izbora za Europski automobil godine Peugeot 3008

Na Salonu automobila u Šangaju idućeg tjedna Citroen će predstaviti svoj veliki SUV pod imenom C5 Aircross. Slike su na Internet iscurile već jučer pa možemo potvrditi kako je riječ o atraktivnom proizvodu.

 

Foto: Citroen

Premda još nema nikakvih službenih podataka o automobila od strane Citroena jasno je kako e riječ o tehničkom blizancu aktualnog Europskog automobila godine Peugeotu 3008 na čiju je EMP2 platformu postavljen i C5 Aircross. To znači da će za pogon biti zaduženi 1,6-litreni benzinac i dizelaš, oba potpomognuta turbom i upareni sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem.

Po pitanju izgleda jasno je da i veliki SUV Citroena preuzima dizajnerske smjernice s modela C4 Cactus i C3, no za ovu priliku taj je stil ipak izrađen s odmakom od jednostavnosti i šika te nadograđen i dojmom luksuza.

Citroen
 

Start velikog Citroenovog SUV-a prema dostupnim informacijama zakazan je za ljeto ove godine i to prvo za kinesko tržište dok bi krajem godine trebao stići i na europske prometnice direktno s traka iz pogona u francuskom Rennesu.

Izdvajamo

Iz drugih medija