SVI NA VELESAJAM

FOTOGALERIJA PREMIJERA: ZAGREB AUTO SHOW danas otvorio vrata!

Za 35 kuna uživajte u atraktivnim novitetima, uz Rimac Concept_S dočekuje vas još 70 premijera
 FOTO: Ivan Lacković

Nakon osam godina stanke, reklamni plakati uz hrvatske prometnice ponovno pozivaju na stari, dobri Zagreb Auto Show. Dobre vibracije, kakvih nije bilo od 2008. i tada u jeku rekordne prodajne godine posljednji put održanog najvećeg salona u ovom dijelu Europe (i jedinog s certifikatom Europske udruge proizvođača automobila, čime ulazi u kategoriju najznačajnijih salona), sada ponovno punom snagom struje svima kojima su auti u srcu ili su jednostavno, vezani uz njih profesionalno.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Djelomice obnovljeni prostori Zagrebačkog velesajma tako ponovno postaju vrelo automobilističkih uzbuđenja. Fešta je počela danas poludnevnim otvaranjem za posjetitelje (16 do 21 sat), ali pravi show počinje u srijedu 6. travnja, cjelodnevnim izlaganjem od 10 do 21 sat. Tako će biti i sutradan, u četvrtak, dok će se u petak 8. travnja u čarima noviteta, među kojima će se naći i svjetske vicepremijere dovezene izravno sa postolja u Ženevi (Renault Scenic, Audi Q2, Seat Ateca, VW Tiguan, Rimac Concept_S…) moći guštati sve do 23 sata. Finale slijedi u dane vikenda, kada se na Velesajam može ući već u 9 sati i bit će otvoren do 21 sat.

Cijena ulaza pristupačna je svima i ne bi smjela biti prepreka da se ne hodočasti na veliki zagrebački party. Jednokratna ulaznica stoji 35 kuna, dok studenti, učenici i umirovljenici mogu ući već za 25 kuna. Tko ne želi propustiti baš ništa što će se zbivati u svih 14 zatvorenih i otvorenih paviljona, može se odlučiti za ulaznicu od 110 kuna, koja vrijedi za sve dane, od 5. do 10. travnja. Show može biti i zgodno obiteljsko odlučivanje o kupnji novog mezimca, pa je stoga ponuđena i obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i dvoje djece, po cijeni od 90 kuna. Ne želite li čekati u dugačkom redu pred blagajnama, dobra je informacija da se ulaznice moguz kupiti i na benzinskim postajama INA.

Sadržajno će Zagreb Auto Show podsjećati na najbolje dane ove priredbe. Atraktivnost ne bi smjeli značajnije umanjiti niti odluke Fiata, Alfa Romea, Volva, Honde i Subarua da zbog još uvijek vlastite slabe prodaje ne izlažu na Showu, unatoč tomu što je Velesajam kao organizator ponudio nikad povoljnije uvjete izlaganja. Svi ostali zato su se svojski potrudili dovesti brojne nove modele, zbog kojih zbilja vrijedi potegnuti u Novi Zagreb. Bit će tu čak 70 modela ili njihovih verzija dosad neviđenih u hrvatskim prodajnim salonima ili na cestama, mogu se vidjeti i atraktivni koncepti s lanjskog salona u Frankfurtu Mazda Koeru (buduća CX-4), Audi e-tron quattro (najava za Q6) i Opel Vivaro Surf, s tuning showa u austrijskom Wortherseeu dolazi Škoda Fabia R5 Combi…

Bit će i pravih poslastica iz svijeta domaćeg, a posebice svjetskog relija (VW Polo i Hyundai i20 WRC, Opel Mokka Dakar Rally Raid V8..), električnih i hibridnih te egzotičnih auta na gorivne ćelije (Toyota Mirai, Hyundai Ioniq, Suzuki Baleno, Rimac Concept, Dok-ing, Mitsubishi i-Miev i Outlander…), ali i ljutih sportskih bolida. Nissan tako dovodi papreni GT-R Nismo sa 600 KS, Audi novi R8, a šlag na tortu bit će Bentley Bentayga kao nabrži SUV na svijetu. A tek Lamborghini Huracan, Porsche 911 Turbo S i novi 718 Boxster

I jednako važno: većina izlagača nudi pozamašne novčane popuste ili razne druge pogodnosti u vidu besplatnog produljenog jamstva ili opreme za vrijeme Showa. Onima koji se odluče na kupnju novog vozila u vrijeme trajanja Zagreb Auto Showa, to može biti sjajna prilika za upecati nov auto po stvarno povoljnim uvjetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:36