SALON U ŽENEVI

FOTOGALERIJA: PUTINOVA LIMUZINA AURUS SENAT zablistala na salonu i pobrala uzdahe

 

Rolls-Royce i Bentley moraju računati na to kako će s ruskom markom Aurus ostati bez dobrog dijela ruskih kupaca, posebice ako su oni patriotski nastrojeni. Jer, nije se loše pohvaliti kako se vozite u istom automobilu baš kao i "Ruski car" Putin glavom i bradom.

U Ženevi je tako ruski proizvođač luksuznih vozila Aurus pokazao modele Senat Sedan i Senat Limousine koje nedvojbeno dijele puno detalja po pitanju izgleda s Rolls-Royce modelima, a pritom je najatraktivnija blindirana izvedba Limousine sa 6,63 m dužine i međuosovinskim razmakom od 4,3 metara što je duže i od Rolls-Roycea Phantoma kao i nekadašnjeg Maybacha 62.

Manji model Senat je dug 5,6 metara s razmakom između osovina od 3,3 metra i prilagođeniji svakodnevnoj uporabi.Očekivano, u kabini vlada luksuz s puno kože i detalja od drveta i aluminija. Auto je dosta high-tech orijentiran s obzirom na to da ima digitalnu instrumentnu ploču kao i digitalni središnji zaslon te zaslone sa stražnji red sjedala. Ispod prednjeg poklopca se nalazi V8 benzinac koji isporučuje 590 KS i 880 Nm pa Senat do stotke stiže za 6 sekundi iz stajanja, dok modelu Limousine treba 9 za isti posao.

Po pitanju sigurnosti svi poznati sustavi pasivne i aktivne sigurnosti su ovdje. Aurus već preuzima ponude i od europskih kupaca s tim da su količine zasad vrlo limitirane, no od iduće godine je uplanu godišnja proizvodnja od 5000 primjeraka u pogonima u gradu Alabugi u ruskoj republici Tatarstan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 07:32