SEMA LAS VEGAS 2019.

FOTOGALERIJA: ZVIJEZDA SEMA TUNING SHOWA JE TOYOTA SUPRA! Japanci doveli čak pet tuniranih koncepata. Koji vam je najcool?

 
 Toyota

Toyota je u suradnji s nekoliko aftermarket kuća na ovogodišnju izložbu tuninga SEMA u Las Vegasu dopremila čak pet konceptnih tuniranih verzija, a otvoreno je i tzv. „Grudge Match” glasanje za najatraktivniju od pet izvedbi.

Toyota

1. Toyota GR Supra 3000GT Concept

Prvi od projekata jest GR Supra 3000GT Concept inspirirana originalnoj Supri TRD3000GT iz 1994. s posebnim, agresivno oblikovanim body-kitom, a riječ je o modelu kojim je Toyota slavila uspjeh na japanskom touring prvenstvu.

Koncept tako ima poklopac motora, odbojnike, veliki difuzor i stražnje „krilo” oblikovano prema originalu, lakiran je u srebrnu boju s dodatkom vinila žute boje, a tu su i podesivi amortizeri, poseban sportski ispušni sustav, Brembo kočnice i naplaci od 19 cola.

Toyota

2. Toyota GR Supra HyperBoost Edition 750HP

I dok se na konceptu 3000GT radilo isključivo na stylingu, GR Supra HyperBoost Edition isporučuje više od duplo snage serijske Supre.

Ideju za ovaj primjerak dao je američki voditelj i sportski analitičar utrka Rutledge Wood, a sivo lakirana Supra HyperBoost Edition raspolaže sa 750 konjskih snaga.

Također ima podesive amortizere i Brembo kočnice, krov od karbona, posebne alu naplatke od 20 cola s gumama Continental ExtremeContact Sport dimenzija 285/30 sprijeda i 335/25 straga.

Toyota

3. Toyota GR Supra Wasabi Concept

Najzelenija Supra u Las Vegasu je Wasabi Concept koju je izradio odjel Toyota Genuine Accessory Team. Njihova Supra stiže s dorađenim aerodinamičnim paketom, središnje smještenim završecima ispuha te naplacima od 20 cola s gumama Michelin Pilot Sport 4S dimenzija 275/30 sprijeda i 305/30 straga. Za sigurno zaustavljanje brinu se Brembo kočnice, podesivi amortizeri su marke Ohlins, dok je karoserija ojačana.

Toyota

4. Toyota GR Supra Heritage Edition 500hp

Ova je verzija inspirirana IV generacijom Supre, a projekt je vodio Ed Laukes, dopredsjedinik Toyota USA. U oči prvo upadaju drugačija prednja i stražnja svjetla, integrirani prednji spliter, veliko stražnje „krilo” i difuzor.

Crveni koncept stoji na naplacima od 19 cola, dok je twin-turbo redni šestak pojačan na okruglo 500 KS. Kočnice su Brembo, amortizeri podesivi, a završeci ispuha ugrađeni u sredini.

Toyota

5. Toyota GR Supra Performance Line Concept

Koncept koji je izradio Toyotin odjel TDC ( Customizing and Development) ima body-kit izrađen u potpunosti od ugljičnih vlakana, s puno otvora za strujanje zraka za što bolji „downforce”, a na naplatne od 19 cola postavljene su Michelin Pilot Sport 4 S gume, a od dorada još valja spomenuti prerađeni trkaći ispušni sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:26