LAMBO NA SVAKOM KORAKU

GDJE JE NESTALA EKSKLUZIVNOST? Lamborghini prodao 9 tisuća primjeraka Huracana i 6 tisuća Aventadora

Na mjestima poput Monaka, Dubaija i Londona supersportski Lambo modeli postali su svakodnevica, vlasnici su zadovoljni, tvrtka puni džepove, a mi se pitamo gdje je nestala ekskluzivnost? Možda su modeli poput Sesto Elementa rješenje za one koji žele voziti Lambo, ali se žele i istaknuti, no takvih se radi stvarno malo
 Lamborghini

Lamborghini odlično posluje i po broju prodanih primjeraka obara nove rekorde. Plan je visoke brojke prodaje čak i udvostručiti, što će pokušati postići s najavljenim SUV-om Urusom. Ovaj mjesec talijanski proizvođač tako slavi uspjehe svoja dva modela: Huracana i Aventadora. Prvi je na tržištu tek tri godine, a ovaj mjesec je iz tvornice izašao 9-tisućiti primjerak! To je puno bolji rezultat od Gallarda koji drži rekord kao najprodavaniji primjerak marke (14 tisuća komada), no za tu brojku je mu je bilo potrebno 11 godina na tržištu. Ovim tempom Huracan bi mogao brzo skinuti taj rekord i postati najprodavaniji Lambo.

Lamborghini

A odlične rezultate postiže i Aventador koji je do danas prodan u 7 tisuća primjeraka. Tako su ova dva Lamborghinijeva modela postali vrlo česta pojava. Ako se zateknete u Monaku, Dubaiju ili Londonu gotovo sigurno ćete naići na koji primjerak ovih modela.

Maxime Boul Photography

Lijepe vijesti za gazde iz Volkswagena, a i na zaradu se ne treba žaliti. No, mi postavljamo logično pitanje: gdje je nestala ekskluzivnost koja je dosad bila rezervirana za super sportske modele ekskluzivnih proizvođača, posebice jednog Lamborghinija i je li to dobar put za budućnost? Jer, nekada je na cesti sresti jedan Countach, Miuru pa i Diablo bilo pravo slavlje za svakog istinskog ljubitelja automobila. Svjesni su toga i vlasnici tih ultra brzih i ultra skupih jurilica kad posjete neki ekskluzivni hot spot ili događaj gdje žele biti viđeni pa se nađu u situaciji da njihov limeni ljubimac postaje vrlo česta pojava. Rješenje: nerijetko se tada odlučuju na različite dorade tuning kuća kako bi se istaknuli "u masi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 07:10