AKTUALNO

GRADSKI JURIŠNIK od 115 KS: Ovo je novi Volkswagen Up! GTI

VW

Na tradicionalnoj fešti VW-ovaca na jezeru Wörthersee posjetioci će moći razgledati novi najsnažniji gradski Up!

Na pojam GTI prva asocijacija je naravno sportska verzija Golfa. Volkswagen je dosad osim u Golfu ovu verziju nudio i u manjem Polu, a sada će oznaka GTI krasiti i najmanji Volkswagenov model Up! Premijera za javnost bit će na jezeru Wörthersee gdje se okupljaju ljubitelji VW-a.

VW
 

Iz Volkswagena napominju kako će se prvi serijski modeli na cesti naći početkom iduće godine. Kako bi bio dostojan oznake GTI, u Up! je ugrađen 115 KS snažan turbobenzinac. Na njegove dimenzije i masu ta snaga omogućava ubrzanje do stotke za okruglih 9 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 196 km/h.

VW
 

Ove brojke slične su onima koje je postizala prva generacija Golfa GTI od koje je sve i krenulo. Golf I GTI do stotke je stizao za 8,8 sekundi, a maksimalna brzina bila mu je 182 km/h.

VW
 

Da je riječ o GTI verziji modela Up! može se zaključiti po nešto drugačijoj maski, 17-inčnim naplatcima i 1,5 centimetara nižoj podnici. Kupci će moći birati između crvene, bijele, tamno sive, crne ili svjetlo plave boje karoserije. Volkswagen Up! GTI pokušat će pomrsiti račune konkurentima poput Renaulta Twingo GT i Smarta Brabusa.

Iz drugih medija

Izdvajamo