ELEKTRIFIKACIJA

I Chevrolet posustaje: 2025. godine stiže električna crossover verzija kultne Corvette

Već smo napomenuli da neće biti električne Corvette u aktualnoj generaciji C8. Umjesto toga, u razvoju je hibridna Corvette E-Ray

Chevrolet Corvette električni crossover, digitalni prikaz

 Motor1

Kako automobilska industrija prelazi na električnu mobilnost, barem će nekoliko legendarnih modela u svojim budućim generacijama prijeći na pogonske sklopove s nultom emisijom. Istu stvar vidjeli smo s Mustangom, a već je najavljeno da će Dodgeov Challenger i Charger postati potpuno električni.

Čini se da ni Chevrolet Corvette neće izbjeći neizbježnu elektrifikaciju. Trenutna generacija C8 dobit će hibridne verzije, ali će njegov nasljednik najvjerojatnije prijeći na pogonski sklop na baterije.

Ali to čak nije ni najzanimljiviji dio Chevroletove strategije elektrifikacije, ako je vjerovati novim izvješćima. Muscle Cars and Trucks izvješćuju da General Motors radi na limuzini s električnim performansama, koja bi trebala dobiti oznaku Corvette. Očekuje se da će stići u Chevyjeve prodajne salone do sredine desetljeća, te da će biti predstavljena kao izravna konkurencija Porsche Taycanu kako bi podigla marku na nove teritorije.

Crpeći inspiraciju od Forda i električnog SUV-a Mustanga Mach-E koji se trenutno prodaje, Chevrolet također ima planove za električni pogon pod oznakom Corvette. MC&T nagađa da bi se model mogao temeljiti na platformi vodeće električne limuzine Cadillac Celestiq.

image

Chevrolet Corvette E-Ray prototip

Motor1

Ovo je sigurno mnogo za "progutati" ako ste entuzijast američkih automobila ili purist općenito, ali s obzirom na ono što se trenutno događa u automobilskoj industriji, ovo čak nije ni previše iznenađujuće. Chevrolet još uvijek nije dao nikakav odgovor na ovo pitanje.

image

Chevrolet Corvette E-Ray prototip

Motor1

Već smo napomenuli da neće biti električne Corvette u aktualnoj generaciji C8. Umjesto toga, u razvoju je hibridna, koja će se zvati Corvette E-Ray. Za nju se očekuje da će debitirati s dva elektromotora i pogonom na sva četiri kotača, a Motor1 je nedavno "uhvatio" i prototip elektrificiranog sportskog automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. kolovoz 2022 19:10