PRVI POTPUNO ELEKTRIČNI VW

ID.3 slavi svoju svjetsku premijeru na Međunarodnom salonu automobila IAA

Električna mobilnost glavna je tema nastupa marke Volkswagen na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (od 10. do 22.9.)
 Volkswagen

ID.3 simbolizira novo usmjerenje marke Volkswagen kao nijedan drugi model. Za nekoliko dana prvi model nove, potpuno električne ID. obitelji proslavit će svoju svjetsku premijeru na Međunarodnom salonu automobila (IAA) u Frankfurtu – s revolucionarnim dizajnom, većim dosezima, impresivnom dinamikom vožnje i velikom količinom prostora.

Model ID.3 isporučivat će se kupcima s nultom stopom emisija ugljičnih dioksida. Proizvodnja baterijskih ćelija te proizvodnja modela ID. usmjerene su prema tomu cilju, primjerice dosljednom upotrebom energije iz obnovljivih resursa. Neizbježne emisije u okviru proizvodnog procesa nadoknadit će se podržavanjem certificiranih klimatskih projekata. Proizvodnja modela ID.3 1ST trebala bi prema planu započeti krajem 2019. godine, a prva bi se vozila kupcima trebala isporučiti sredinom 2020. godine.

Električna će mobilnost biti glavna tema nastupa marke Volkswagen na ovogodišnjem sajmu IAA. Naime, dio izložbe ne čini samo ID.3 već i studije drugih modela ID. obitelji koje će uslijediti nakon modela ID.3 u kratkim vremenskim razmacima. Kao i svi drugi ID. modeli, ID.3 se temelji na novoj modularnoj električnoj platformi (MEB) koja je dizajnirana isključivo za električni pogon i maksimalnu veličinu unutrašnjosti. S modelom ID.3 kreće treće veliko poglavlje od strateškog značaja u povijesti marke Volkswagen nakon Bube i Golfa. Već sredinom svibnja Volkswagen je uspješno pokrenuo rezervaciju za ID.3 1ST Edition 1 – ekskluzivno posebno izdanje s bogatom opremom koje je ograničeno na 30.000 vozila. Jedno je sigurno: s modelom ID.3 briga oko dosega postaje stvar prošlosti. Naime, za model ID.3 na raspolaganju stoje tri veličine baterije – velika baterija (77 kWh neto2 ), srednja baterija (58 kWh neto2 ) i mala baterija (45 kWh neto2 ).

VW

Ovisno o vašem izboru možete prijeći između otprilike 330 i 550 kilometara (prema WLTP-u). Zahvaljujući njezinoj velikoj snazi punjenja, bateriju možete napuniti u roku od 30 minuta za doseg od oko 290 kilometara (pri snazi punjenja od 100 kW). Volkswagen će k tomu odobriti garanciju za baterije modela ID. u trajanju od osam godina, odnosno 160.000 kilometara. Uz to, kao prvi električni automobil koncerna, ID.3 će tijekom cijelog vijeka trajanja biti neutralan u pogledu emisija CO2 ako kupac bude dosljedno punio zelenu električnu energiju. Užitak u vožnji također neće ostati zakinut: pritisnete li papučicu Play na modelu ID.3 1ST, iskusit ćete snažno ubrzanje zahvaljujući stražnjem pogonu i snazi motora od 150 kW / 204 KS. Proizvodnja modela ID.3 započinje, kao što je planirano, krajem 2019. godine, a prva će se vozila isporučivati sredinom 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:58