AKTUALNO

IZ BMW-a POTVRDILI: nova generacija Serije 1 bit će predstavljena na jesen i neće imati stražnji pogon!

 
 Motor1.com

U BMW-u su potvrdili kako će ove godine predstaviti potpuno novi BMW Serije 1, i to s puno novosti. Naime, osim drugačijem dizajna (na slikama je vidljiv render napravljen prema špijunskim fotografijama), nova Serija 1 vozit će se na potpuno novoj FAAR platformi (riječ o dorađenoj UKL platformi na kojoj se voze X1, X2 i Serija 2 Active Tourer) što znači da stražnji pogon odlazi u povijest. Da, dobro ste pročitali! Puristi koji razmišljaju o kupnji Serije 1 sa stražnjim pogonom imaju još nekoliko mjeseci da se odluče (a pritom se na našem tržištu nudi i po odličnoj cijeni), budući da će nova generacija premijeru imati na jesen, vrlo vjerojatno na salonu automobila u Frankfurtu. Prve isporuke u Njemačkoj bi trebale krenuti već krajem godine!

Motor1

Dakle, nakon što je od 2011. godine na tržištu, još uvijek aktualna generacija (koja je u međuvremenu naravno dobila osvježenu verziju) vrlo će brzo biti zamijenjena modelom koji je, zbog nove platforme, ipak nešto drugačiji. Iako će puristi to zamjeriti, činjenica je kako će zahvaljujući novoj platformi prostor u kabini biti veći, a kada smo kod unutrašnjosti, špijunski fotografi već su uhvatili unutrašnjost ovog modela, a sa slike se može vidjeti mnogo detalja.

Motor1.com

Prije svega, tu je novi digitalni kokpit viđen na novim BMW modelima, dok središnji greben s novom ručicom mjenjača i prekidačima za različite načine vožnje podsjeća na onaj u novoj Seriji 3 koja je ovaj mjesec krenula u prodaju kod nas.

U svakom slučaju, za više detalja, cijene i samu motorizaciju morat ćemo pričekati salon automobila u Frankfurtu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:25