PERJANICA PONUDE ASTONA

JEDAN OD NAJLJEPŠIH NA TRŽIŠTU: Ovo je novi Aston Martin DBS Superleggera sa 725 KS!

 
 Aston Martin

Aston Martin je objavio slike i specifikacije novog DBS-a Superleggera, a naš prvi komentar je - Wow! Automobil izgleda poput umjetnine na kotačima, a da stvar bude bolja, performanse prate izgled budući da je riječ o olakšanom modelu s mnoštvom karbona i monstruoznim 5,2-litrenim V12 twin-turbo motorom koji razvija 725 KS uz 900 Nm okretnog momenta! Uz brzi ZF-ov 8-stupanjski automatski mjenjač, ubrzanje do stotke traje tek 3,4 sekunde, dok će 100 milja (161 km/h) postići za niske 6,4 sekunde. Astonova perjanica ponude ne staje do krajnjih 339 km/h! Dakle, u ovom automobilu vozač dobiva spoj ekskluzivnosti i luksuza sa suludim performansama koje su impresivnije nego kod većine ostalih supersportaša u klasi.

Foto: Aston Martin

Kao što se može vidjeti sa slika, karoserija ima mnoštvo aerodinamičnih dodataka, a ističe se i downforceom od čak 180 kg pri maksimalnoj brzini (najveća brojka koju je ikad imao serijski Aston Martin). Sretnicima koji će si moći priuštiti ovu luksuznu jurilicu na raspolaganju će stajati tri načina vožnje: GT, Sport i Sport Plus.

"DBS Superleggera ne samo da vraća poznato ime u Aston Martin, već signalizira naš povrata vrhu Super GT sektora", izjavio je na prezentaciji izvršni direktor Aston Martina Andy Palmer. Nakon što smo nahvalili i nabrojali sve prednosti novog Aston Martina, vrijeme je i da napišemo glavni nedostatak - a taj je paprena cijena. Naime, DBS Superleggera kreće od 275 tisuća eura, a s dodatnom opremom ta brojka se penje debelo preko 300 tisuća eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 13:11