PREMIJERA U NEW YORKU

JOŠ JEDAN MERCEDESOV NOVITET: Ovo je A35 AMG Sedan koji ispod poklopca skriva 306 KS i s kojim njemački proizvođač cilja na mlađu publiku

 

Iako je Mercedes na salonu u Ženevi održanom ovaj mjesec imao niz premijera, njemački proizvođač nastavlja punom brzinom pa su tako nakon Ženeve već predstavili dva noviteta. Prvi je osvježeni GLC Coupe o kojem smo već pisali, a danas je predstavljen A35 AMG Sedan. Riječ je naravno o tehnološkom blizancu modela A35 AMG, a između ova dva modela kupci će birati na temelju osobnih preferencija. U Mercedesu pritom ističu kako će s ovim modelima ciljati mlađu publiku.

Foto: Mercedes

Dakle, i sedan verziju pogoni 2,0-litreni turbobenzinski četverocilindraš snage 306 KS uz 400 Nm okretnog momenta, a snaga se prenosi putem AMG Speedshift 7G automatskog mjenjača s dvije spojke na sve kotače (4Matic pogon). Kako to izgleda u praksi? Ubrzanje do stotke za 4,7 sekundi i maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

U odnosu na klasičnu sedan verziju ističe se agresivnim aerodinamičnim dodacima, 19-inčnim naplacima (18-inčni serijski) kao i masivnim difuzorom te oblim nastavcima ispušnog sustava. Uz nadoplatu je dostupan AMG Aerodynamics paket i AMG Night paket koji sav krom zamjenjuje sjajno crnim elementima.

U unutrašnjosti dobro poznata priča - digitalni kokpit i MBUX infotainment sustav koji koristi umjetnu inteligenciju poznati su sa "obične" A-klase Sedan, dok je u AMG verziji novost novi upravljač kao i prekidač za odabir različitih načina vožnje (nalazi se na upravljaču, kao kod Porsche modela). Vozač pritom na izboru ima pet programa: Slippery, Comfort, Sport, Sport+ i Individual.

Opcijski se nudi AMG Ride Control sustav uz koji je moguće odabrati različite postavke ovjesa ovisno o vožnji i uvjetima na cesti. Atraktivni Mercedes-AMG 35 Sedan 4Matic premijeru za javnost imat će na salonu u New Yorku, a onda će biti poznato više detalja o cijenama i datumu dolaska na tržište...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:23