BABY AMG

JOŠ JEDAN NOVI MERCEDES: CLA 35 AMG ispod poklopca skriva 306 KS, a premijeru ima idući tjedan na salonu automobila u New Yorku!

 
 Mercedes

Mercedes ne spava! Unutar samo mjesec dana od salona u Ženevi gdje su imali niz premijera predstavili su čak tri nova modela! Prvo smo vidjeli osvježeni GLC Coupe, zatim je uslijedila internetska premijera modela A35 AMG Sedan, a noćas su objavljene prve slike i informacije vezane uz CLA 35 AMG. Za one koji su možda zbunjeni, oznaka 35 AMG označava "baby" AMG model koji ispod poklopca skriva 2,0-litreni turbobenzinski motor snage 306 KS. Isti motor dakle nalazi se u hatchback verziji A-klase 35 AMG, A35 Sedana te sada CLA 35 AMG. Kupci dakle imaju širok izbor, a neki će čak reći da su u Mercedesu pretjerali budući da su A Sedan i CLA prilično slični modeli koji bi mogli jedni drugima otimati kupce. Ipak, u Mercedesu su odlučili zadovoljiti sve tržišne niše i ustrajni su u svom naumu.

Foto: Mercedes

CLA 35 AMG u odnosu na "obični" CLA ističe se agresivnijim odbojnicima, većim naplacima (18 cola dolazi standardno, 19 uz nadoplatu), masivnim difuzorom i oblim nastavcima ispušnog sustava prema kojima će većina i prepoznati ovaj model. Uz spomenutih 306 KS do stotke stiže za 4,9 sekundi što je impresivan rezultat, pogotovo ako uzmemo u obzir da još paprenija verzija (45 AMG) tek stiže...

U unutrašnjosti dobro poznata priča - dva digitalna zaslona putem kojih se upravlja MBUX infotainment sustavom koji koristi umjetnu inteligenciju. Za dodatni ugođaj brine se ambijentalno osvjetljenje u čak 64 različite boje. Jedna od novosti i razlika u odnosu na obični CLA je prekidač na volanu putem kojeg vozač može odabrati između različitih načina vožnje. Moguće je personalizirati i izgled digitalnog zaslona, pa se tako nude tri opcije: Classic, Sport te Supersport.

Premijera je zakazana za salon automobila u New Yorku gdje će stajati bok uz bok modelu A35 AMG Sedan pa će potencijalni kupci moći na licu mjesta procijeniti koji model im je bolje sjeo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:54