AKTUALNO

JOŠ VIŠE ŠMINKE I TEHNOLOGIJE: Ovo je redizajnirani Audi Q7 koji na tržište stiže sredinom rujna

 
 Audi

Audi Q7 napokon je dobio osvježenu verziju, a u Audiju su se potrudili pa su promjene itekako značajne (za razliku od nekih redizajniranih modela kod kojih razlike treba tražiti povećalom). Osim novog dizajna, Q7 dobio je novu tehnologiju kao i potpuno novu unutrašnjost što također nije čest slučaj za redizajnirane modele. Krenimo od vanjskog dizajna – novost su Matrix LED svjetla koja su sada u skladu s onima na ostatku nedavno prikazanih Audi modela. Prednja maska sada ima nešto drugačiji dizajn, a na stražnjem su dijelu svjetla s novim svjetlosnim potpisom povezana kromiranom lajsnom, slično kao kod modela A6.

Foto: Audi

Naravno, tu novostima nije kraj. Od nove tehnologije ističe se sustav koji povećava udobnost na neravnim cestama i ujedno smanjuje poskakivanje u zavojima u slučaju agresivnije vožnje. Oni koji to žele mogu svoj Q7 opremiti i sustavom zakretanja stražnjih kotača koji smo već vidjeli na primjerice modelu A7.

Audi

Ispod poklopca motora u početku će se nuditi dizelaši od 231 KS te 286 KS, a pridružit će im se 3,0-litreni benzinac od 340 KS. Novost je da svi spomenuti motori koriste mild-hibridnu tehnologiju s 48-voltnom baterijom uz koju automobil ima bolje performanse, a pritom i manje troši. U skladu s trendovima na tržištu, među ponuđenim modelima uskoro će biti i plug-in hibridna verzija.

I za kraj – unutrašnjost. Ako pratite Audijeve modele, znat ćete da je aktualni Q7 imao unutrašnjost koja je ipak zaostajala za onom u primjerice modelima Q5, A6 i A8, no to je sada prošlost. U Audiju su odlučili uložiti dodatni napor i već u redizajniranoj verziji ponudili su unutrašnjost s digitalnim kokpitom ispred vozača te dva zaslona osjetljiva na dodir koji se nalaze u središnjem dijelu. Početak prodaje na europskom tržištu zakazan je za sredinu rujna kada će biti poznato i više detalja o cijenama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:32