PREMIJERA UOČI SAJMA U NEW YORKU

JURE DO 280 KM/H: Osvježeni GLC i GLC Coupe prikazani u paprenom AMG izdanju s 510 KS

 

Mercedes je uoči početka sajma u New Yorku predstavio novi GLC u AMG izdanjima. Tako je GLC nakon premijere u Ženevi dobio paprenu AMG izvedbu, dok GLC Coupe u New Yorku debitirao u „običnoj”, ali i u AMG verziji. Očekivano, u AMG izdanju ovi modeli izgledaju kudikamo agresivnije: na prednjem dijelu nalaze se neizostavna Panamericana maska te novi odbojnik, dok se na stražnjem dijelu osim LED svjetala s novim upečatljivim svjetlosnim potpisom najviše ističe novi difuzor kao i dvostruki nastavci ispušnog sustava. Za potpuni dojam brinu se 21-inčni naplaci.

Foto: Mercedses

Novost u unutrašnjosti su sportska sjedala te novi upravljač, a najvažniji element nalazi se ispod poklopca: 4,0-litreni V8 motor razvija 476 KS uz 650 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 9-stupanjskim automatskim mjenjačem i 4MATIC+ pogonom na sve kotače. To omogućuje sprint do stotke za ravno 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 250 km/h. Ipak, znalci će znati da to nije vrh ponude, budući da postoji i GLC 63 S čija snaga iznosi 510 KS, pa ubrzanje traje tek 3,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi visokih 280 km/h.

Kao što smo napisali, odmah je predstavljen i GLC Coupe u AMG izdanju koji ispod poklopca skriva isti motor, pa su performanse identične. Vozačima se nudi i novi načina rada „Slippery mode” kojeg će koristiti po kiši. Ostaje samo pitanje koji vam se više sviđa – GLC ili GLC Coupe?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:03