AKTUALNO

KAKO ĆE REAGIRATI FANOVI RS OZNAKE? Iz Škode tvrde kako će nova Octavia RS dobiti hibridni pogon!

 
 Škoda

Nije tajna da će Škoda u narednih nekoliko godina na tržište plasirati veliki broj elektrificiranih modela. Da budemo precizniji, cilj češkog proizvođača je do 2025. godine plasirati 10 modela koji će koristiti električni ili hibridni pogon. Za razvoj će biti uloženo oko 2 milijarde dolara u sljedećih 5 godina, a stvari kreću s osvježenim Superbom koji dolazi iduće godine s plug-in hibridnom verzijom.

Kodiaq bi nakon RS verzije koju smo vidjeli u Parizu trebao također dobiti hibridnu opciju, a na popis hibrida upisat će se i Octavia RS! Iako bi taj potez mogao naići na negodovanje fanova RS značke. Naime, u razgovoru za Autocar, Christian Strube iz Škodinog odjela za razvoj potvrdio je kako će nova Octavia imati hibridni pogon: "Vjerojatno u RS verziji, budući da će nuditi odličan kompromis između održivosti razvoja i odličnih performansi."

Hibridna verzija trebala bi brojati preko 245 KS (koliko sada ima najsnažniji RS245). Iako bi hibridna tehnologija na vagi stavila višak kila, evolucija MQB platforme (značajna upotreba lakših materijala) dovela bi stvari "nazad na svoje mjesto". Iako detalji oko samog pogona nisu poznati, za pretpostaviti kako će se tehnologija preuzeti iz konceptnog Vision RS-a, a spomenuta nadolazeća hibridna verzija Superba također će nam otkriti mnogo toga. U nešto daljoj budućnosti mogli bismo vidjeti i potpuno električne Škodine RS modele...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 02:33