KOREJSKI ŠAMPION

KIA CEED NAPRAVILA DAR MAR U KLASI POBIJEDIVŠI NOVOG FOCUSA, GOLFA I DRUŠTVO s tri različita motora na tri usporedna testa njemačkog Auto bilda!

 
 Auto bild

Toga već dugo nije bilo... U posljednje vrijeme brojni čitatelji najprodavanijeg i najutjecajnijeg njemačkog auto magazina Auto Bilda, čitajući usporedne testove u kompaktnoj klasi sigurno su više nego iznenađeni. Naime, u posljednja tri usporedna testa s tri različite motorizacije u kojima se nova Kia Ceed ogledala s brojnim renomiranim suparnicima uključujući VW Golf, Ford Focus, Opel Astru, Renault Megane, Hondu Civic te Peugeot 308 - izašla je kao pobjednik. Korejski kompakt pobrao je sve lovorike u svim ogledima! Do jučer nevjerojatno, posebice u "pomalo navijačkom" Auto bildu po pitanju domaćih marki, plasman Kije Ceed na sam vrh još je vrjedniji. "Novi broj jedan u segmentu" prema napisima njemačkih kolega deklasirao je čak i Volkswagen Golf koji se smatrao nedvojbenim vladarom klase. Tako je novi Ceed prvo mjesto osvojio pri ocjeni pogona, vozne dinamike, udobnosti, ekologije kao i potrošnje te iznimnim ukupnim rezultatom potpuno zasjenio konkurente.

Auto bild

Da nije tek usputni igrač u klasi korejski kompakt je pokazao već na idućem usporednom testu Auto bilda gdje je bio bolji od Opela Astre i Peugeota 308 i u izvedbi s dizelskim motorom. Novinare test vozače Auto bilda je oduševio vrhunskim podvozjem, mekoćom i preciznošću upravljanja tijekom vožnje, odličnom voznom dinamikom, udobnošću, uravnoteženom kvalitetom na svim područjima te nepobjedivim 7-godišnjim tvorničkim jamstvom. U ukupnoj ocjeni najnovijeg usporednog testa, Kia Ceed je u verziji 1.6 CRDi s čak 20 bodova više pobijedila drugoplasiranog kandidata. "Tako dobru kombinaciju sportskog i udobnog Korejci još nisu imali“ bio je zaključak njemačkih novinara. U trećem usporednom testu novi Ceed je suprotstavljen novom Fordu Focusu te Hondi Civic - svi s dizelašima koji zadovoljavaju Euro 6d normu gdje je na koncu također od strane test vozača proglašena najboljim automobilom na usporedbi.

Auto bild

Na koncu, za njemačke čitatelje Auto bilda i sve one koji prate njihova licencna izdanja ovakav slijed događaja i potpuna dominacija jednog model u klasi, a da nije riječ o njemačkom automobilu se ne pamti, pa se čini kako ovi iznimni dosezi novog Ceeda nikako nisu plod slučajnosti. Potvrđuju ove tri pobjede dobar smjer korejskog proizvođača i nadogradnju na prijašnje uspjehe koje su dosad ostvarivali kod Auto bildovih novinara s najzahtjevnijeg europskog tržišta, a premda na testovima nikad nisu ovako izdominirali konkurenciju imali su uspjeha na polju pouzdanosti pa je tako Kia, primjerice, 2015. godine pobijedila u Auto Bildovom izvješću o kvaliteti vozila, 2016. je u 100.000 kilometarskom testu izdržljivosti slavio model Kia cee'd (prethodnik potpuno novog Ceeda), a iste godine je u usporednom testu među sportskim terencima slavio SUV model Sportage. Čini se kako je novi Ceed uz ostale poslovične kvalitete brenda sada započeo novu iznimnu priču pa plijeni i voznim osobinama te pogonima, a pokupio je već i niz stručnih priznanja te postiže ono što se nekada činilo nemogućim za marku koji dolazi iz Južne Koreje.

Auto bild

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 17:59