AUDI A7 SPORTBACK

Kombinacija punog luksuza iatraktivnog sportskog kupea

ZAGREB - Dva mjeseca prije međunarodnog salona u Parizu Audi je prikazao prve službene fotografije jedne od glavnih zvijezda te najvažnije automobilske izložbe 2010. godine.

Konačno je, naime, predstavljena serijska verzija modela A7 Sportback koji ingolstadtska marka naziva “kupeom s pet vrata”.

Luksuzni predstavnik više klase očito cilja na kupce Mercedesa CLS čija će druga generacija uskoro biti prikazana. A7 je samo nekoliko centimetara kraći od pet metara, a Audi tvrdi da pruža mnogo prostora za vozača i četiri putnika te svu njihovu prtljagu.

Kupeovska linija

Vanjske linije su uistinu impresivne. Brojna obilježja Audijeva aktualnog dizajnerskog usmjerenja skladno su uklopljena u nisku, kupeovsku krovnu liniju i specifičan stražnji dio (otud naziv Sportback) koji taj model najviše razlikuje od ostalih u ponudi njemačke premium marke. Karoserija je uvelike izrađena od aluminija, a ostatak je od ultrajakog čelika.

Interijer je još posebniji od vanjštine te se, sudeći prema prvim fotografijama, ističe kao jedan od Audijevih najboljih. Očekivano je velika pozornost posvećena detaljima i skupocjeni materijali čine kabinu A7 jednom od najpoželjnijih za duga putovanja, a tome pridonose i raskošna ponuda prostora za putnike te prtljažnik od čak 535 litara (s preklopljenim sjedalima 1390).

Koliko su ozbiljne Audijeve ambicije, potvrđuje činjenica da, primjerice, tri od četiri izvedbe serijski imaju najnoviji Quattro pogon, automatske mjenjače, biksenonska prednja (LED prednji farovi su opcija) i LED stražnja svjetla te prtljažnik s električnim pokretanjem.

Premijera u rujnu

Ovjes, koji također ima aluminijske elemente, podešen je kako bi osigurao što bolji kompromis između udobnosti i užitka u vožnji.

Nema sumnje da će, kada krene u prodaju nedugo nakon rujanske svjetske premijere u Parizu, novi A7 Sportback biti jedan od ključnih modela kojima će Audi ostvariti ambiciozan, ali sve bliži cilj - postati najprodavaniji premium proizvođač automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:17