GLASINE

Lancia radi na tri nova modela: Jedan od njih je Aurelia, premium EV crossover koji stiže 2026.

Aurelia će biti najveće otkriće za talijansku marku u pogledu karoserije, s povijesnom pločicom koja će se koristiti na EV crossoveru

Lancia Aurelia render

 Lancia

Ova priča uključuje spekulativne rendere Lancie Aurelie koje je napravio Jean Francois Hubert/SB-Medien, a koji nisu povezani s Lanciom niti ih je Lancia odobrila.

Lancia se priprema za predstavljanje tri nova modela u narednih šest godina, uključujući Ypsilon koji stiže 2024., Aureliu koja stiže 2026. i Deltu koja bi trebala stići 2028. godine. Među njima, Aurelia će biti najveće otkriće za talijansku marku u pogledu stila karoserije, s povijesnom pločicom koja će se koristiti na potpuno električnom crossoveru.

image

Lancia plan za budućnost

Lancia

Spekulativni prikaz prikazuje Lanciu Aureliu s fastback siluetom crossovera sličnu Peugeotu 408 i Citroenu C5 X. Iako bi otisak i proporcije mogli izgledati slično gore spomenutim modelima, Aurelia će imati jedinstvenu karoseriju. Nezavisni umjetnik zamislio ga je s manje agresivnim, ali raskošnijim izgledom, unoseći dizajnerske naznake iz prošlih Lancijinih modela.

Sprijeda, Aurelia dobiva osvijetljenu rešetku koju je obećao Jean-Pierre Ploué, Lanciin novi šef dizajna, u kombinaciji s LED prednjim svjetlima u obliku badema slične onima na konceptu Fulviji iz 2003. Ostale značajke uključuju široki usisni otvor na braniku, diskretnu plastiku obloge oko blatobrana i na bočnim pragovima, mišićave branike i, naravno, elegantnu liniju krova.

image

Lancia Aurelia render

Lancia

Unutrašnjost će biti inspirirana kultnim modelima i talijanskim namještajem, s pločom raspoloženja proizvođača automobila koja prikazuje svijetle presvlake i retro uzorke. Izvršni direktor Lancie, Luca Napolitano, otkrio je da oni ciljaju na Mercedes, stoga bismo trebali očekivati visokokvalitetne materijale i poboljšanu kvalitetu izrade.

Na tehnološkom planu, kao i svaki moderni premium model, Aurelia će sadržavati sve prednosti iz Stellantisove ponude. Paket će vjerojatno uključivati ​​najnovija dostignuća u ADAS sustavima do 2026. i sofisticirani infotainment koji je važna prodajna točka za ovaj segment. Lancia je nedavno najavila svoje nadolazeće sučelje pod nazivom “SALA” (Sound, Air, Light, Augmented), koje će omogućiti vozaču da upravlja audio sustavom, ambijentalnim osvjetljenjem i kontrolom klime.

image

Luca Napolitano i Jean-Pierre Ploue

Lancia

Dok su drugi Stellantisovi fastback crossoveri slične veličine temeljeni na platformi EMP2, Aurelia će vjerojatno koristiti noviju STLA Medium arhitekturu. Sudeći prema pozicioniranju marke, postavka šasije će vjerojatno biti usmjerena na udobnost, a ne na sportsko upravljanje.

Prema Stellantisu, STLA Medium nudit će domet do 700 km ako se specificira s većim paketom baterija u rasponu između 87-104 kWh. Arhitektura će biti kompatibilna s jednim ili dva elektromotora, koji će proizvoditi između 204 KS (150 kW) i 449 KS (330 kW).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 17:37