JEZIVO

LOŠ TUNING DOŠAO IM GLAVE Dvojica prijatelja izgubila život zbog trovanja ugljikovim monoksidom u tuniranoj Fiesti

Složen splet okolnosti uzrokovan pogrešnim tuningom Forda Fieste ST, 20-godišnjeg mladića i njegovog prijatelja stajao je života
 Telegraph

Tužna vijest o gubitku života dvojice mladih auto entuzijasta koju su krajem prosinca prošle godine objavili brojni britanski mediji sada je dobila svoj epilog. Uzrok smrti dvojice prijatelja, 20-godišnjeg Toma Putta i 23-godišnjeg Nikkija Willisa koji su pronađeni mrtvi u sjedalima Puttove prerađene Ford Fieste ST jest trovanje ugljikovim monoksidom.

Otkriveno je da je Putt modificirao svoju jurilicu skidanjem katalizatora i naknadnom ugradnjom usisnika zraka na poklopcu motora s aftermarket tržišta. Takva nestručna prerada, nažalost, dovela je do toga da je između motora i ispušnog sustava ostao maleni razmak što je uzrokovalo ispuštanje ispušnih plinova iz motora u kabinu kroz otvore ventilacije ispod vjetrobrana.

Prema policijskom izvješću, nažalost, složen splet okolnosti uzrokovao je preranu smrt dvojice mladića trovanjem plinovima koji su zahvaljujući preinakama ispuha bili 1000 puta veći od dozvoljene razine. Svemu je dodatno pridonjela i niska temperatura zraka i sva zatvorena stakla na Puttove Fieste ST.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:24