REDIZAJN

Maserati zategnuo bore na modelu Quattroporte

Osim nekoliko vizualnih promjena, u ponudi je više opreme te luksuznija unutrašnjost
 Maserati

Maserati je otkrio redizajnirani Quattroporte. Vizualno je ostao dosta sličan prethodniku, no neki elementi su ipak novi. Primjerice, nova prednja maska i branik koji su inspirirani konceptom pod nazivom Alfieri. Uz to, poboljšana je i aerodinamika.

Foto: Maserati

U unutrašnjosti sada dominira veći, 8,4-inčni ekran koji dolazi serijski, a kompatibilan je sa sustavima Apple CarPlay i Android Auto. Sustav potpore za vozača dostupan je uz doplatu, a sastoji se od tempomata, sustava koji zadržava vozilo unutar trake te automatskog kočenja u slučaju opasnosti.

Maserati je također predstavio 2 paketa vanjštine koji su u ponudi: GranLusso i GranSport. Prvi je orijentiran luksuzu, obiluje kromiranim dodacima, a unutrašnjost je opremljena materijalima sa potpisom Ermenegilda Zegne. Opcija GranSport je nešto agresivnija i sportski orijentirana, a donosi 21-inčne naplatke, crvena kočiona kliješta,sjajno crne elemente, dok volan dolazi sa karbonskim elementima.

Motori ostaju isti, dakle standardni model dolazi sa 3.0-litrenim V6 motorom koji razvija 410 KS, dok GTS stiže sa motorom od 530 KS, koji mu omogućava ubrzanje do stotke za 4.6 sekundi. Svi modeli opremljeni su 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Prodaja redizajniranog modela kreće sljedeći mjesec, a zanimljivo da Maserati još nije objavio cijene...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:50