RETRO RAKETA

MEGA FOTOGALERIJA, VIDEO: Započele testne vožnje i prodaja Alpine A110, francuskog izazivača Alfe 4C i Porschea Caymana!

 
 Alpine

Alpine

Pompozno najavljivana Alpine A110 koja priziva duh slavnog pretka, kako izgledom tako i performansama, premijeru je doživjela ovog proljeća na salonu automobila u Ženevi, a sada su započele i prve testne vožnje za novinare na cestama juga Francuske, te početak prodaje.

Foto: Alpine

Knjige narudžbi su otvorene, a početak prodaje je obilježen limitiranom izvedbom A110 Premiere Edition za prvih 1955 kupaca po cijeni od 58.500 eura u Francuskoj. Kupci će tako moći uživati u karakteru 1,8-litrenog turbo benzinca od 252 KS i 320 Nm najvećeg okretnog momenta, preuzetog iz novog Renaulta Megane R.S., koji u Alpini postiže (elektronski ograničenih) 250 km/h najveće brzine i koji je do stotke iz stajanja tjera već za 4,5 sekundi. Kao i nekad kod Alpina modela pogon je stražnji, a snaga se na kotače prenosi putem 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke.

U vožnji će vozaču biti dostupna tri režima Normal, Sport i Track, a uvjereni smo kako će ovaj posljednji u A110 biti i najčešće korišten. Unutrašnjost je presvučena finom kožom, prednja armatura s detaljima od aluminija i karbona nije se mijenjala u odnosu na koncept, a sjedi se u sportskim školjkama. Dakle svi preduvjeti za uživanje u vožnji su ovdje, a hoće li se Alpine A110 prodavati i u Hrvatskoj još nije poznato, no vjerojatno da će se u ograničenom broju primjeraka kroz mrežu Renaulta ponuditi ova francuska retro raketa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:50