AKTUALNO

MERCEDES ENER-G-FORCE G-klasa budućnosti

Moderna tehnologija studije spojena je s formom terenca koji podsjeća na legendarnu G-klasu

Koncept Ener-G-Force jedan je od šest natjecatelja za ovogodišnji LA Dizajn Challenge, a pobjednička vizija biti će proglašena na dan otvaranja Salona automobila u Los Angelesu krajem studenog.

Zanimljiv i atraktivan Ener-G-Force nastupio je u kategoriji patrolnih vozila, a nit vodilja po pitanju dizajna bila je svevremenska legendarna G-klasa koja se u civilnoj inačici neprestano proizvodi od 1979. godine.

Napredna tehnološka rješenja odlikuju studiju budućnosti njemačkog Geländewagena, dok dizajn preuzima mnoge poznate stilske forme ovdje nanovo interpretirane, poput farova i pokazivača smjera na vrhu blatobrana.

Za pogon koncept Ener-G-Force koristi napredan sustav: krovni okvir koji izgleda kao nosač za teret zapravo sakuplja vodu koja se kasnije pretvara u vodik od kojeg se u gorivim ćelijama proizvodi električna energija, koja se potom skladišti.

Baterije sustava smještene su u pragove, a koncept koristi četiri samostalna motora na svakom kotaču. Prema tvrdnjama ljudi zaduženih za koncept “nasljednika G-klase” doseg bi s ovom tehnologijom trebao iznositi 800 kilometara uz nultu emisiju ispušnih plinova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:29