ZAOKRET U POSLOVANJU

MERCEDES PRESTAJE RAZVIJATI MOTORE S UNUTARNJIM IZGARANJEM: Fokus stavljaju na električne motore!

Mercedes

 

Da, dobro ste pročitali naslov – u Mercedesu su odlučili „zamrznuti” daljnji razvoj motora s unutarnjim izgaranjem te će fokus sada staviti na električne automobile i pogon. Vijest je prenio njemački Auto Motor und Sport čiji su novinari razgovarali s Markusom Schaeferom koji je zadužen za razvoj.

Mercedes

„Daimler trenutno na tržište donosi najnoviju generaciju motora s unutarnjim izgaranjem poput primjerice rednog šestaka iz novih SUV modela i nadolazeće redizajnirane E-klase i S-klase, a to bi ujedno mogla biti zadnja generacija ovakvih motora”, izjavio je Schaefer za Auto Motor und Sport.

Dakle, u planu razvoja trenutno nema mjesta za daljnji razvoj benzinaca i dizelaša, no Schaefer ipak ističe kako bi se stvari u budućnosti ipak mogle promijeniti. Zasad je ipak naglasak stavljen na razvoj električnih motora.

Driven by EQ Stuttgart 2018
Mercedes-Benz C 300 de Limousine, Selenitgrau-Shape, Designo Beige.
Kraftstoffverbrauch kombiniert: 1,6-1,5 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 42-39 g/km, Stromverbrauch kombiniert: 19,1 kWh/100 km //
Mercedes-Benz C 300 de Sedan, selenite grey shape, designo beige. Fuel consumption combined: 1.6-1.5 l/100 km, CO2 emissions combined: 42-39 g/km, Power consumption combined: 19.1 kWh/100 km
Mercedes
 

Tako njihov prvi električni SUV EQC ovih mjeseci stiže na tržišta, a u planu su i manji EQB, ali i EQS kojeg smo u konceptnom izdanju vidjeli prošli tjedan na salonu automobila u Frankfurtu. Smart također fokus stavlja na električare, štoviše – postaje isključivo električna marka u suradnji s kineskim Geelyjem koji je kupio 50 posto udjela te će biti zadužen za razvoj električnog pogona.

Izvor: Auto Motor und Sport

Izdvajamo

Iz drugih medija