BRZ I PRAKTIČAN

MOTOR SNAGE 421 KS I PRTLJAŽNIK OBUJMA 505 LITARA : Ovo je novi Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake!

 
 Mercedes-AMG

Mercedes je noćas predstavio još jedan kompaktni AMG model! Ovaj put riječ je o paprenoj izvedbi CLA 45 Shooting Brake koja, baš kao i manji A45 te „bratski” CLA 45 Coupe dolazi u dvije izvedbe: „običnoj” s 387 KS uz 480 Nm okretnog momenta te paprenoj S izvedbi s vrtoglavih 421 KS uz 500 Nm okretnog momenta. Riječ je naravno o istom 2,0-litrenom četverocilindrašu kao u gore spomenutim verzijama koji se okitio titulom najsnažnijeg četverocilindraša na svijetu. Snaga se prenosi putem 8-stupanjskog AMG SPEEDSHIFT DCT 8G mjenjača s dvije spojke. Brojke? Ubrzanje do stotke traje ravno 4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 270 km/h. Posebna značajka novi AMG modela je i tzv. „Drift mode” uz koji je, kako mu sam naziv govori, moguće driftati budući da se sva snaga prebacuje na stražnju osovinu.

Foto: Mercedes-AMG

Što se tiče samog izgleda, automobil je znatno agresivniji u odnosu na standardnu izvedbu. Tu su novi agresivni odbojnici i pragovi, 19-inčni AMG naplaci, difuzor i četiri nastavka ispušne cijevi straga (koji su pritom nešto većeg promjera kod S verzije). Unutrašnjost krasi MBUX sustav koji koristi umjetnu inteligenciju, a da je riječ o AMG modeli otkriva se pogledom na upravljač od alkantare s prekidačem za odabir različitih načina vožnje.

I na kraju, ne treba zaboraviti kako se CLA Shooting Brake u odnosu na CLA Coupe ističe većom funkcionalnošću zahvaljujući produženom krovu, velikim stražnjim vratima prtljažnika, i širokom otvoru prtljažnika koji broji čak 505 litara!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:57