ZAVRŠNA FAZA

NA TESTIRANJIMA PREŠLI PREKO MILIJUN KILOMETARA: Novi Land Rover Defender spreman je za svjetsku premijeru, evo i kada ga možemo očekivati!

 
 Land Rover

Kada je Land Rover odlučio ugasiti proizvodnju Defendera početkom 2016. godine, mnogi obožavatelji marke i ovog modela bili su razočarani, no onda su krenule priče o nasljedniku. Sada već znamo kako Land Rover već više od godinu dana naveliko testira novu generaciju ovog kultnog modela, a sve smo bliže i danu kada ćemo ga ugledati bez kamuflažne folije. Naime, u Land Roveru su objavili kako su dosad napravili 1,2 milijuna kilometara s flotom novih Defendera. Objavu za medije rezervirali su za današnji dan budući da danas, 30. travnja Land Rover slavi 71 godinu od premijere originalnog Land Rovera na salonu u Amsterdamu 1948. godine.

Foto: Land Rover

Dosad je nadolazeći Defender prošao kroz različite testove (Ring, pustinje oko Dubaija, vožnje po Antarktiku kao i po Rocky Mountainsu u Koloradu), a za završnu fazu Land Rover je odabrao Keniju. Tamo će pritom napraviti i lijepu gestu, budući da će se udružiti s neprofitnom organizacijom Tusk Trust koja se bavi zaštitom životinja i ugroženih vrsta. Za tu priliku Defenderi su dobili posebnu maskirnu foliju koju će koristiti prilikom vožnje kroz lokalne krajolike.

„Osim ekstenzivnih simulacija, s novim Defenderima smo već prešli preko 1,2 milijuna kilometara po svim terenima i ekstremnim klimatskim uvjetima kako bi osigurali da nova generacija bude najsposobniji i najotporniji Land Rover ikad proizveden”, istaknuo je Nick Rogers zadužen za razvoj novih modela u Land Roveru. Kada možemo očekivati premijeru koju svi s nestrpljenjem čekamo? Uskoro! Naime, bez kamuflaže bi ga trebali vidjeti već na jesen, a u Land Roveru još kalkuliraju hoće li ga predstaviti na salonu u Frankfurtu u rujnu, ili će organizirati posebno događanje...U svakom slučaju, s nestrpljenjem čekamo premijeru!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:20