CESTOVNI MONSTRUM

NAJBRUTALNIJI I NAJBRŽI FORD MUSTANG DOSAD: Shelby GT500 ispod poklopca skriva 5,2-litreni V8 Supercharger motor s više od 700 KS!

 
 Ford

I dok su dosad vrh ponude Mustanga bili modeli GT350 i GT350R, njihovu ulogu sada preuzima novi monstrum službenog imena GT500 koji je večeras imao svjetsku premijeru na salonu u Detroitu. Ovaj cestovni bolid pomiče granice sa 5,2-litrenim V8 motorom snage preko 700 KS (točna brojka nije objavljena). Za prijenos snage na asfalt brine se 7-stupanjski Tremec automatski mjenjač s dvije spojke koji "šalta" ispod 100 milisekundi.

Foto: Ford

Riječ je tako o najsnažnijem i najbržem Mustangu ikad proizvedenom! Ubrzanje do stotke traje oko 3 i pol sekunde, dok 402 metra ovaj monstrum prelazi ispod 11 sekundi. Dakle, Dodge Challenger SRT Demon i Chevrolet Camaro ZL1 dobili su opakog konkurenta.

Ford

Mustang GT500 nudit će se s tzv. "Carbon Fiber Track" paketom koji uključuje 20-inčne karbonske naplatke uparene s Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama i adaptivnim spojlerom i splitterom. U ovom paketu moći će uživati samo vozač i suvozač, budući da je stražnja klupa izbačena.

Ford

U unutrašnjosti koja je slična kao i kod ostalih Mustang modela dominiraju karbon i alkantara, a kupcima se uz klasična sjedala nude i školjkasta Recaro koja će vrlo vjerojatno biti čest odabir. Nešto rjeđi odabir trebao bi biti Bang & Olufsen glazbeni sustav budući da najljepši zvuk kod ovog modela ipak dolazi iz ispušnog sustava...

Ford

Prodaja kreće na jesen, no još nije potvrđeno hoće li ovaj monstrum biti dostupan i u Europi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:22