SAMO 3000 KOMADA

NAJPAPRENIJI MINI DOSAD: John Cooper Works GP uz 306 KS juri do 265 km/h!

 
 MINI

Nakon mnoštva najava i teasera, Mini je noćas uoči početka salona automobila u Los Angelesu objavio službene slike i detalje modela John Cooper Works GP. Riječ je o trećoj generaciji paprene izvedbe koja će i ovaj put biti ograničena, i to na 3000 primjeraka. Sretnici čija će imena stajati u prometnim dozvolama ovog gradskog jurišnika pritom će raspolagati sa pravom "mini raketom".

Foto: MINI

Naime, ovo je najsnažniji Mini dosad - ispod poklopca skriva 2,0-litreni turbobenzinski motor od 306 KS uz 450 Nm okretnog momenta. To mu omogućuje ubrzanje do stotke za 5,2 sekunde i maksimalnu brzinu od čak 265 km/h. Snaga se pritom prenosi na prednje kotače putem 8-stupanjskog Steptronic mjenjača.

JCW GP se ističe iznimno agresivnim vanjskim izgledom uz koji nigdje neće ostati nezamijećen. Tako ćete ga odmah primijetiti po karbonskim proširenjima karoserije i masivnom spojleru. Kao što je to bio slučaj sa prethodnim generacijama, kombinacija boja ostala je ista - nijansa tamno sive uparena je sa crvenim detaljima i sjajno crnim elementima, a dojam zaokružuju posebni 18-inčni naplaci upareni s Hankook gumama. U unutrašnjosti je najveća novost izostanak stražnje klupe i novi digitalni kokpit.

Kupci ovog modela morat će keširati 40,807 eura na koliko kreće JCW GP, barem u Njemačkoj i Velikoj Britaniji (kod nas bi PPMV mogao poremetiti tu brojku), a očekuje se kako će se svi primjerci brzo rasprodati. A kako i nebi, pa pogledajte samo kako izgleda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:31