AKTUALNO

NAPREDNIJI I ATRAKTIVNIJI: Mercedes predstavio redizajnirani GLC Coupe koji premijeru ima na salonu automobila u New Yorku!

 
 Mercedes

Mercedes je prije dva tjedna u Ženevi predstavio novi GLE 53 AMG, CLA Shooting Brake, AMG GT R Roadster, EQV te osvježeni GLC, a sada su odlučili objaviti slike i informacije osvježenog Mercedesa GLC Coupe. Ovaj model imat će premijeru na nadolazećem salonu automobila u New Yorku koji je na rasporedu u drugoj polovici travnja.

Foto: Mercedes

Što je sve novo? Vizualno gledano, većih promjena (očekivano) nema. Tako se na prednjem dijelu ističu redizajnirana prednja LED svjetla s novim dnevnim LED svjetlima i nešto drugačija maska s "dijamantnim uzorkom", dok se straga ističe novi svjetlosni potpis LED svjetala, sličan onome kod "običnog" GLC-a koji je debitirao u Ženevi. Još jedan detalj koji nam je zapeo za oko su pravi nastavi ispušnog sustava! Okej, sami nastavak je nešto drugačiji i integriran u karoseriju, no kada se zaviri u njega vidi se ispušna cijev, a ne plastika kako je to dosad bio slučaj. Ipak, treba pričekati i vidjeti hoće lit o biti slučaj sa svim modelima ili samo s jačim benzincima.

Najviše novosti ima u unutrašnjosti. Osim vizualnih novosti koje uključuju novi upravljač, multifunkcionalni "touchpad" za upravljanje te 10,25 inčni digitalni zaslon, GLC Coupe dobio je i novu tehnologiju. Tako se putem zaslona upravlja MBUX sustavom koji je debitirao u A-klasi i sada pronalazi svoj put u svim novim Mercedesovim modelima. Tu je i niz sigurnosnih sustava te sustava pomoći vozaču koji će vožnju učiniti lakšom.

Što se tiče ponude motora, kupci će moći birati potpuno nove motore, a riječ je o gami dizelskih i benzinskih četverocilindraša od 197 KS do 258 KS. Više detalja bit će poznato nakon salona u New Yorku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 15:45