SASVIM DOSTATNO

NE MORA BITI MERCEDES Pogledajte novi papamobil skromnog Pape Franje koji je samo za njega specijalno izrađen u Rumunjskoj

 
 Dacia

Što se tiče papamobila, nekako uz lik Pape uvijek vežemo karakteristični prerađeni bijeli Mercedes G-klase kojeg su katolički poglavari najčešće koristili diljem svijeta prilikom pastoralnih posjeta.

Međutim aktualni Papa Franjo nikada nije robovao Mercedesu, a premda je koristio i njega, „skromnog Papu” kako ga vjernici od milja nazivaju, moglo se vidjeti u nizu papamobila skromnijih marki, ovisno o zemlji koju bi posjetio.

Dacia

Hyundai Santa Fe, Jeep Wrangler, Nissan Pick-up, Dodge RAM, spomenimo samo neke od modela prerađenih u službeno vozilo Svetog oca.

Zanimljivo je i to da Papa Franjo nekada uopće ni bi ni koristio papamobil već bi svjetini odmahivao sa stražnjeg sjedala VW Tourana ili Fiata 500 L.

Dacia

S obzirom na propovijedanje Njegove svetosti u tu sliku se odlično uklapa novi papamobil koji je Njegovoj svetosti uručila podružnica rumunjske Dacije u Italiji, a riječ je o SUV-u Dusteru posebno prilagođenom njegovim potrebama.

Dacia

Papinu Daciju Duster koja je lakirana u bijelu boju s unutrašnjosti bež boje izradio je Odjel za prototipe i za razvoj vozila za posebne namjene Dacije u Rumunjskoj, u suradnji s proizvođačem karoserija Romturingia.

Dacia

Papamobil tako raspolaže s pet sjedala, od čega je jedno posebno udobno sjedalo na stražnjoj klupi.

Duster papamobil se odlikuje specifičnim rješenjima i dodatnom opremom osmišljenom za specijalne potrebe Vatikana: velikim krovnim otvorom, staklenom konstrukcijom koja se može ukloniti, visinom podvozja nižom za 30 mm od uobičajene za lakši ulazak i izlazak te unutarnjim i vanjskim potpornjima.

Dacia

S obzirom na to da Papa Franjo zagovara čovjeka prije svega, od sada će se voziti u papamobilu narodne marke koja se specijalizirala za proizvodnju automobila dostupnih čivjeku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:11