PROBLEMI ZA TESLU

NE MOŽE IH SE KONTROLIRATI: Tesla pod istragom zbog sumnje da njihovi modeli mogu sami od sebe ubrzati! Zabilježeno je već 127 pritužbi...

 YouTube screenshot (Pasco Sheriff's Office)

Tesla se trenutno nalazi pod istragom budući da je u ured Nacionalne uprave za sigurnost prometa na cestama (NHTSA) pristiglo čak 127 pritužbi u kojima vlasnici ovog američkog modela opisuju kako su doživjeli naglo ubrzanje u trenucima dok nisu držali papučicu gasa. Na ovaj način dogodilo se 110 prometnih nesreća u kojima su ozlijeđene 52 osobe. Pritom su mnogi naglasili da im se naglo ubrzanje dogodilo dok su manevrirali na parkingu. Drugi dio ističe kako se naglo ubrzavanje suprotno njihovoj volji dogodilo tijekom vožnje u koloni ili prilikom korištenja sigurnosnih sustava - odnosno popularnog "Tesla Autopilot" sustava autonomne vožnje.

Iz NHTSA-e ističu kako je ovdje riječ o naglom ubrzanju iz mjesta ili prilikom vožnje brzinom od tek nekoliko km/h. Od njih se sada zahtjeva opsežna istraga koja će pokazati što se to događa s Teslama, i to onima proizvedenim od 2012. do 2019. godine, a odnosi se na model S, Model X i Model 3.

Jedan od navedenih slučajeva vezan je uz vozača Tesle Model S 85 D koji tvrdi da je njegov automobil, nakon što ga je ugasio i zaključao, krenuo prema naprijed i zabio se u parkirani automobil. Slično tvrdi i Vlasnik iz Andovera čija se Tesla, kako kaže, sama od sebe pokrenula i završila u vratima garaže, prenosi Daily Mail.

Naravno, ostaje za vidjeti o čemu je ovdje riječ i jesu li ove sumnje i incidenti uistinu onakvi kakvima ih sudionici predstavljaju. U svakom slučaju, pratit ćemo tijek istrage...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:34