FOTO, VIDEO

NOVA HONDA CR-V stigla u domaće salone, cijene kreću od 229.990 kuna za verziju s 1,5-litrenim turbobenzincem od 173 KS i prednjim pogonom!

 
 Fran Kurelac /

Nova generacija Honde CR-V, globalno najprodavanijeg SUV-a na svijetu, stigla je u Hrvatsku. Tom prilikom napravili smo i prve kilometre s automobilom kojeg od danas možete naći u domaćim prodajnim salonima. Novu generaciju krasi robustan i sportski izgled, a iako je dimenzijama ostao isti, novi CR-V nudi značajno više prostora putnicima u kabini. U Hondi tako navode kako na stražnjoj klupi ima 50 mm više mjesta za koljena, što je zasluga prije svega povećanog međuosovinskog razmaka (+30 mm). Praktičnost je također jedan od aduta ovog modela, budući da prtljažnik broji 561 litru, a rušenjem sjedala dobiva se dužina od 1830 mm, što, kako kažu u Hondi, ne nudi nitko drugi u klasi. Osim toga, po prvi put se nudi opcija trećeg reda sjedala.

Za pogon se brine 1,5-litreni VTEC turbobenzinac koji je ujedno i jedina opcija. Pritom u verziji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem broji 173 KS uz 220 Nm okretnog momenta, dok uparen s CVT mjenjačem ima 192 KS uz 243 Nm okretnog momenta. Dakle, dizelaši su otpisani, a ovom modelu na proljeće će se pridružiti i hibridna verzija. Kupcima se nude verzije s prednjim pogonom ili sa "real time AWD" pogonom na sve kotače kod kojeg je optimizirana distribucija momenta na prednju i stražnju osovinu. Pritom treba napomenuti kako CVT mjenjač uvijek dolazi uparen s AWD pogonom, dok ručni mjenjač može biti odabran u verziji s prednjim pogonom kao i u AWD verziji. Posebnu pažnju Japanci su stavili i na sigurnost, pa tako novi CR-V u svim paketima opreme dolazi sa "Honda Sensingom" koji se sastoji od nekoliko sigurnosnih sustava.

Fran Kurelac

Što se tiče cijena, one kreću od 229.990 kuna za CR-V 1.5 VTEC Turbo 2WD Comfort, odnosno verziju s prednjim pogonom, ručnim mjenjačem i Comfort paketom opreme. Tko želi pogon na sve kotače treba izdvojiti 279.990 kuna koliko stoji verzija CR-V 1.5 VTEC Turbo 4WD Elegance Navi. Verzija s pogonom na sve kotače, CVT mjenjačem i Elegance Navi paketom opreme stoji 301.990 kuna, a svi modeli dolazit će iz Japana gdje je smještena proizvodnja nove generacije.

Fran Kurelac

Uz novi CR-V, Honda je ovom prilikom predstavila i redizajnirani HR-V koji dolazi s 1.5 VTEC atmosferskim motorom, a cijene mu kreću od 187.990 kuna.

Fran Kurelac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:05