ŠPIJUNSKE FOTOGRAFIJE

NOVA ŠKODA OCTAVIA uhvaćena u prometu – češki proizvođač odlučio odbaciti razlomljena svjetla kakva ima aktualni model. Evo kada se očekuje premijera!

Auto.cz

 

Treća generacija Škode Octavije na tržištu je od 2013. godine, što znači da ćemo vrlo brzo vidjeti novu, četvrtu generaciju. Iz Škode su čak potvrdili kako će automobil biti službeno predstavljen ove godine. Posjetimo, Octavia je 2017. godine dobila osvježeno lice koje je naišlo na različite komentare. Ljudi su zamjerili češkom proizvođaču što su prednja svjetla „razlomljena”, a čini se kako su dizajneri „poslušali” komentare, budući da će nova, četvrta generacija opet imati klasična svjetla.

Foto: Auto.cz

Naime, na češkoj stranici Auto.cz osvanule su špijunske slike nove Octavije koja, doduše, ima dijelove pokrivene maskirnom folijom, no oblici automobili kao i prednja svjetla te maska se jasno vide. Na slikama je uhvaćeno karavansko izdanje na čijem se stražnjem dijelu nalazi folija u boji karoserije koja prikriva središnji dio. Zato je moguće da će stražnja svjetla biti povezana (baš kao kod primjerice osvježenog Superba, Seat Tarraca...)

 

 u skladu s trendovima na tržištu. Kako bi se odmaknula od nedavno predstavljene Scale, nova Octavia bit će nešto veća od aktualne, a spominje se i 20 litara veći prtljažni prostor (oko 610 litara za limuzinsku, odnosno 630 litara za karavan). Kada možemo očekivati gotov proizvod? Vrlo vjerojatno na salonu u Frankfurtu budući da su u Škodi potvrdili da će automobil biti predstavljen do kraja godine. U Volkswagen grupi pritom moraju odlučiti kada će nekoliko bitnih modela imati premijere – u planu su naime uz Škodu Octaviju i novi Audi A3, novi Seat Leon kao i naravno dugoočekivani Golf 8. U svakom slučaju, sigurni smo kako će to biti slatke muke, a mi jedva čekamo vidjeti Octaviju koja će sigurno nastaviti bilježiti odlične prodajne rezultate kod nas... 

 

Izdvajamo

Iz drugih medija